TOKİ 50 bin konut projelerine 13 günde 250 bin kişi başvurdu!
50 bin sosyal konut projesinde son 2 güne girerken Halkbank şubelerine 13 günde 250 bin kişi başvurdu.

Dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından başlatılan ‘50 Bin Sosyal Konut’ projesine vatandaşlardan yoğun talep geldi. Normal vatandaşlar için son başvuru tarihinin 22 Mart olduğu projeye ilk 13 günde 250 bin başvuru oldu. İstanbul ve Ankara’da başvuruları almakla yetkilendirilen Halkbank’ın şubeleri son 1 gün kala yoğun talep nedeniyle adeta kilitlendi. Sabah saatlerinde şubelere gelen vatandaşlar 2-3 saat sıra beklemek zorunda kalırken öğleden sonra bankaya gelenlerin çoğu ise sıra gelmediği için başvurusunu yapamadan evine dönmek zorunda kaldı. Esenler Üçyüzlü ve Halkalı İMSAN şubelerinde içeri sığmayan vatandaşlar şube dışında uzun kuyruklar oluşturdu. 

GÜNDE 300 BAŞVURU 
Her bir şubelerine günde ortalama 300 kişinin geldiğini anlatan Halkbank yetkilileri, sabah saatlerinde işlem yaptırmak isteyen vatandaşların banka açılış saatinden 1.5 saat önce gelip kuyruğa girdiğini belirtiyor.  

Taksitler 388 TL’den başlıyor 
TOKİ tarafından Türkiye’nin 67 ilinde 140 projeyle hayata geçirilecek sosyal konut projesi, yatay mimari anlayışıyla 2+1 ve 3+1 50 bin konuttan oluşuyor. 06 Mart -19 Nisan 2019 arasında talepler toplanıyor. 67 şehirdeki 50 bin yeni sosyal konutun fiyatları projelere ve illere farklılık göstermekle birlikte en düşük konut taksiti 388 TL’den başlıyor. 

Özgül Öztürk / Akşam 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181