TOKİ, 8 ilde 5 bin 166 konutu bu ay teslim edecek!
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 8 ilde 5 bin 166 konutu hak sahiplerine teslim ediyor. Erzurum, Kocaeli, Manisa, Karaman, Konya, Gaziantep ve Ankara’nın yanı sıra İstanbul’da geçtiğimiz Ekim ayında kurayla satılan Kayaşehir konutları da teslime hazır hale geldi.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, “81 ilde konut üretimine hız kesmeden devam ediyoruz. Dar gelirli vatandaşlarımız için konut inşa ederken bir yandan da konutlarımızın teslimlerini yapıyoruz. Amacımız hiç konut sahibi olmayan vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak. Dar gelirli vatandaşlarımızın kira öder gibi ev sahibi olmalarını istiyoruz” dedi.

Kayaşehir hazır
İstanbul Kayaşehir’de geçtiğimiz yıl Ekim ayında kurası çekilen 1.892 konut içerisinde yer alan 420 konutun inşasının tamamlandığını belirten Turan, evlerin 27 Nisan’a kadar hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Ankara Mamak’ta Gülseren Mahallesi ve Altıağaç-Karaağaç ve Hüseyingazi mahallerinde kentsel dönüşüm projelerinin devam ettiğini ifade eden Turan, “Gülseren Mahallesi üçüncü etaptaki 509 konutun teslimini 25 Nisan’a kadar tamamlayacağız. Erzurum Palandöken’deki kentsel dönüşüm projesinin ikinci etabında da 594 konutumuzu 30 Nisan’a kadar teslim edeceğiz” dedi.

Motivasyon kaynağı
Piyasa koşullarında ev sahibi olması mümkün olmayan alt gelir grubundaki vatandaşların sevincine, kura çekimlerinde ve konut teslimlerinde şahitlik ettiklerini belirten Ergün Turan, “Milletimizin sevinç gözyaşları, o mutluluk, bizim için en büyük motivasyon kaynağı. Bu sevinçten güç alıyoruz. Bu motivasyon ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Bu ay hepsi tamamlanacak

TOKİ’nin teslim edeceği diğer konutlar:
- Karaman Merkez Kırbağ Mahallesi’nde 998 konut, camii ve ticaret merkezinden oluşan proje ile Konya Meram’daki 509 konut 30 Nisan’a kadar teslim edilecek.
- Karabük Merkez’de 700 konut 27 Nisan’a kadar, Hatay Reyhanlı’da 414 konut 20 Nisan’a kadar hak sahiplerine verilecek.
- Gaziantep Şehitkamil’de 466 konutta teslim süreci tamamlanmak üzere.
- Kocaeli Kandıra’da 301 konutun 95’i teslim edildi. Kalan 206 konutun teslimi sürüyor. Manisa Demirciler’de de 255 konutun teslimleri yapıldı.

Meltem Kara / Vatan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181