TOKİ açık satış nedir?
TOKİ açık satış nedir sorusunun detaylarını sizler için araştırdık. Türkiye'nin dört bir yanın dar ve orta gelirli vatanlaşlara yönelik konut üretimi yapan TOKİ kurasız satışlarını da sürdürüyor.

TOKİ açık satış nedir sorusunun detaylı cevabı şu şekilde; TOKİ bazı konutlarını  ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile açık satışa sunuyor. Açık satış kapsamında yer alan konutlar için başvuru yapılmadığı gibi kura çekimi de yapılmıyor.

TOKİ tarafından açık satışa sunulan bu konutların satışları bulundukları ildeki T.C Ziraat Bankası ve Türkiye Halk Bankası aracılığı ile gerçekleştiriliyor. Her bir ilde bulunan konutların satışa sunulduğu tarihler değişiklik gösteriyor ve açık satışta olduğu tarihler TOKİ'nin resmi sitesinde yayınlanıyor.

TOKİ kurasız satış sırasında da başvuruda olduğu gibi bazı şartlar aranıyor. Bu şartlar projeden projeye değişiyor. Konutların satış fiyatları ve ödeme koşulları birbirinden farklılık gösteriyor. Uygun fiyatlı konut üretimi ile dikkat çeken TOKİ açık satış işlemleri sırasında Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri için öncelik verilebiliyor.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181