TOKİ Aksaray, Bolu ve Diyarbakır'da sanayi siteleri kuruyor!
Sosyal konut üretiminin yanı sıra konut dışı alanlarda yatırım projeleri yürüten Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Aksaray, Bolu ve Diyarbakır'da sanayi siteleri kuruyor. Yeni sanayi siteleriyle üretimde verimliliğin artırılması, istihdama ve bölgesel gelişime katkı sağlanması hedefleniyor. 567 bin metrekarelik alana kurulacak Bolu Büyük Sanayi Sitesi ile Bolu genelindeki küçük ölçekli esnafın da daha nitelikli bir alana taşınması amaçlanıyor. Yeni projede 856 imalat birimi, 59 galerici birimi, 52 ticari birim ve 21 büfe birimi yer alıyor. Bolu Büyük Sanayi Sitesi'nde 9 ana sektör, ticari birimlerle esnafa hizmet verecek birimler arasında.

AKSARAY'A 375 MİLYON TL 
TOKİ'nin Diyarbakır 4'üncü Oto Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetimi işbirliğiyle hayata geçireceği sanayi sitesi de kentin ve gelişen sanayinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde planlanıyor. Diyarbakır Yeni 4'üncü Oto Tamirciler ve Küçük Sanayi Sitesi Projesi ile 4 bin 500 kişinin istihdam edileceği, 810 işyeri kapasitesine sahip modern bir oto sanayi merkezi yapılıyor. Tasarım aşamasındaki projede, 620'si 150 metrekare ve 190'ı 300 metrekare büyüklükte iki tip işyeri bulunuyor. Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile Ankara'da Yeni Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi'ne ilişkin toplantı yapıldı. Aksaray'daki projeyle ilgili TOKİ Başkanı Ergün Turan, "375 milyon lira yatırım bedelli projenin uygulama süreci iki ay içinde başlıyor" dedi. 

'Çok talep var, bu iş devam etmeli'
TOKİ'nin yaptığı en önemli çalışmalardan birisinin de sanayi tesislerinin şehir dışına taşınması olduğunu aktaran TOKİ Başkanı Ergün Turan, şunları kaydetti: "3 yerde yaklaşık 4 bine yakın işyeri inşa etmiş olacağız. Bu işyerleri sadece ticaret yapılan, üretim yapılan yerler değil işyerine göre 3, 5, 15 kişinin çalışıp, üretim yapacağı yerler. Bu konuda çok talep var. Adana'dan, Nevşehir'den talep var ama bunları da yönetecek kaynaklan oluşturmamız lazım. Bu benim idare Başkanı olarak çok inandığım bir iş, hükümetimiz bu işe çok önem veriyor ama bu işleri kaynaklandırarak yapmamız gerekiyor. Bu işin devam etmesi gerekir."

Habertürk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181