TOKİ'deki evimi kiraya verebilir miyim?
Türkiye'nin dört bir yanında uygun fiyatlı konut üretimi yapan TOKİ'deki evimi kiraya verebilir miyim sorusunun detaylı cevabını sizler için araştırdık. 

TOKİ'deki evimi kiraya verebilir miyim sorusunun detaylı cevabı şu şekilde;
TOKİ'den alt gelir grubu konutu bulunan kişiler borçları bitene kadar kendilerinin veya ailelerinin konutta ikamet etmeleri gerekmektedir. Konut alıcısının kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilir. Yani Toki evlerinde oturma zorunluluğu bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı Toki alt gelir grubu evleri borç bitimine kadar kiraya verilemez.

Standart tip yani orta gelir grubu TOKİ konutu sahipleri dairelerini kiraya verebiliyor. ​İstisnai durumları olan 3+1 konutlarda ise kiralama yapılıp yapılamıyacağı TOKİ tarafından belirleniyor. Yani konut alt gelir grubu değilse kiraya verilebiliyor.

TOKİ tarafından satışa sunulan bu konutların satışları bulundukları ildeki T.C Ziraat Bankası ve Türkiye Halk Bankası aracılığı ile gerçekleştiriliyor. Her bir ilde bulunan konutların satışa sunulduğu tarihler değişiklik gösteriyor ve satışta olduğu tarihler TOKİ'nin resmi sitesinde yayınlanıyor.

TOKİ'deki evimi kiraya verebilir miyim sorusunun cevabını sizler için derledik. TOKİ evi kiraya verilir mi sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181