TOKİ'den alınan ev satılır mı?
Türkiye'nin birçok şehrinde konut üretimi yapan Toki'den alınan ev satılır mı sorusu oldukça merak ediliyor. 

Alt gelir ve orta gelir grubuna yönelik birçok konut inşa eden Toki'den alınan ev satılır mı sorusunun yanıtını sizler için araştırdık. Peki Toki evleri satılabiliyor mu ? İşte Toki konutları başkasına satılabilir mi sorusunun yanıtı...

Öncelikle Toki'den alt gelir grubuna  yönelik inşa edilen konutlardan ev sahibi olan vatandaşlar sözleşmeye imza atıldıktan sonra, konutun borcu bitene kadar satış yada devir işlemi asla yapamazlar. Borcun tamamı ödenip bitenede kadar da alıcının yada ailesinin ikamet şartı vardır. Eğer ki alıcı yada ailesi sözleşmenin imzalandığı konutta ikamet etmediği tespit edilirse sözleşme fesh edilir. 

Ayrıca Toki'nin yoksul konut projesinden ev sahibi olanlar da borçlarının ödemesi tamamlanmadan devir yada satış işlemi yapamazlar. Yani Toki'nin yoksul projesi kapsamında da borçlar tamamlanmadan satış mümkün değildir. Ayrıca yine alt gelir grubunda olduğu gibi yoksul projesinde de ikamet şartı aranıyor. Sözleşmede imzası bulunan kişinini eşinin yada çocuklarının konutta ikamet etmedikleri tespit edilirde sözleşme fesh edilir. 

Toki'den alınan ev satılır mı sorusu ve tüm Toki ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cemile GEDİKOĞLU / Emlaksayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181