TOKİ'nin restorasyon çalışmaları ile tarihi miras korunuyor!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Türkiye'nin birçok yerinde yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi yapılan yeniden inşa ederek, geleceğe aktarıyor. TOKİ Başkanı Ergün Turan, sosyal konut üretiminin yanında Türkiye'nin köklü kültürel değerlerine ve mirasına da sahip çıktıklarını ifade etti.

ŞEHİR TARİHİNE KATKI
Gelecek nesillere zengin bir miras bırakmak için koruma ve yenileme projeleri gerçekleştirdiklerini belirten Turan, unutulmaya yüz tutmuş, yıkılma ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihsel değerleri, gelecek nesillere kazandırmaya çalıştıklarını anlattı. TOKİ Başkanı Turan, gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili olarak, "Gelenekle gelecek arasında köprü oluşturup, tarihsel değerlerimizi ve kültürümüzü yaşatıyoruz. Tarihimizi, değerlerimizi yeniden inşa ederek, geleceğe aktarıyoruz. Anadolu'nun birçok yerinde yıkılma tehlikesi olan kültürel varlıklarımızı onardık. Yeni keşifler yaptık. TOKİ olarak Anadolu tarihine saygı duyarak, koruyarak şehirlerimizin tarihine katkı sağlıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

TÜRBELER KORUNUYOR
Kutsal mekanları da koruyarak restore ettiklerini anlatan Turan, Adıyaman'ın Samsat ilçesi'nde, uzun yıllardır bakımı yapılmadığı için yıkılmaya yüz tutmuş olan Safvan Bin Muattal Türbesi'nin,TOKİ eliyle yenilenip güçlendirilen yapılardan biri olduğunu kaydetti.Turan, "Bu proje, TOKİ'nin sahip çıktığı mirasın bir örneği" diye konuştu. 

SAKLI HAZİNELER BULUNDU
Turan, TOKİ'nin çalışmaları sayesinde yerin altında saklı kalan kültürel hazinelerin keşfedilmesinin de sağlandığını dile getirdi. Nevşehir'de kentsel dönüşüm çalışmaları yaptıkları alanda bulunan 7 kilometre uzunluğundaki tarihi kentin bunlardan birisi olduğuna dikkati çeken Turan, "Kapadokya bölgesindeki en büyük kiliselerden biri oldu" dedi.

Akşam Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181