Antalya'nın yeni otogarı Döşemealtı’na yapılacak!
Antalya-Burdur Karayolu üzerinde, Yeşilbayır Mahallesi sınırları içindeki 100 dönümlük arazi üzerine kurulacak yeni otogar için tapu devri Döşemealtı Belediyesi'nde gerçekleştirildi. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, otogar yapılması şartıyla tapuyu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e verdi.

Döşemealtı büyüyor ve gelişiyor
Antalya'nın en büyük merkez ilçesi Döşemealtı'nın geleceği için önemli bir işbirliğinin yapıldığına dikkat çeken Başkan Genç, “Döşemealtı sürekli büyüyen, gelişen ve Antalya'nın en önemli yol ağlarının bulunduğu bir bölge. Dolayısıyla otogarın ilçemize gelmesi kent trafiğinin rahatlamasını sağlayacaktır” dedi. Oto Galericiler Sitesi'nin de Döşemealtı'na taşınması konusunda çalışma yaptıklarını hatırlatan Başkan Genç, şunları söyledi: “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Menderes Türel'e desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Biz yeni otogar için üzerimize düşeni yaptık. Biliyorsunuz projenin yapılabilmesi için mülkiyetin Büyükşehir'de olması gerekiyor. Bu konuda verdikleri destekten dolayı Döşemealtı Belediye Meclisi Üyesi arkadaşlarıma teşekkür ederim. İlçemiz her geçen gün büyüyor. Şu anda Antalya'nın en hızlı gelişen merkez ilçesiyiz” dedi.

Döşemealtı'nın ilk hastanesinde sona gelindi
Başkan Turgay Genç, Döşemealtı'nın en önemli sorunu olan hastane konusunda çalışma yaptıklarını ve kamu-özel sektör işbirliğiyle ilçenin ilk tam teşekküllü hastanesini yapacaklarını müjdeledi. Genç, yasal prosedürlerle ilgili girişimlerde sona yaklaştıklarını söyledi.

Örnek bir işbirliği, teşekkür ederim
Tapu tesliminde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise siyasi parti ayrımı gözetmeksizin yapılan işbirliklerinin, vatandaşların menfaatleri doğrultusunda olduğuna değindi. Türel, "Bazı konulardaki küçük adımlar aslında büyük anlamlar ifade ediyor. Özelikle bugün de ziyaretimin en önemli nedenlerinden bir tanesi bu. Otogarımız şehir içerisinde kaldı. Çevreyollarımız tamamlanıyor. Şehir trafiğinin de hafifletilmesi adına Batı ve Kuzey Çevreyollarına yakın bir yere taşınmalı dedik. Bu mülkiyet devri ile bizim yeni otogar yapabilme imkanımızı ortaya çıkarttınız. Onun için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Projenin içeriği hakkında da kısa bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Enerjisini güneşten alan fevkalade çağdaş bir mimari ile Döşemealtı'na değer katacak bir proje olacak. Çağdaş, modern mimarinin en güzel örneklerinden biri olacak. İnşallah 2017 yılı içinde inşaatına başlarız diye düşünüyorum” dedi.

Döşemealtı Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181