Trampa nedir?
Mülkiyetin karşılıklı olarak el değiştirmesi anlamına gelen trampa, sözleşme karşılığında taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir mal ile bir nevi takas edilmesi işlemine verilen addır.

Parasız değişim olarak da ifade edilebilen trampada satışı yapılacak mülklerin değerlerinde eşitlik şartı bulunmaz. Eğer trampa ile bir mal alışverişinde bulunacaksanız ve mallar birbirinin diğerini tam olarak karşılamıyor ise aradaki farkı para ile ödeyebilirsiniz. Kamulaştırma şeklinde de yapılabilecek trampa özellikle gayrimenkuller için yapılsa da araba gibi menkul mallar için de kullanılan bir yöntemdir. 

Trampa ve takas aynı şey midir?
Ayrıca sıklıkla karıştırılan takas ve trampa kavramları arasındaki en temel fark; trampada el değiştiren mallar için vergi ödenmesi gerekirken takasta böyle bir ödeme söz konusu değildir. Kısaca takas kavramının KDV ile bir alakası bulunmamaktadır. Trampada sözleşme şartı aranması da takas ile arasında bulunan bir diğer fark olarak karşımıza çıkıyor.

Peki trampa için tapuda hangi belgeler istenir? Tıklayınız.

Ayfer ERDOĞAN / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181