Bu bölgelerde yazlık fiyatları 3'e katlandı!
Ege ve Akdeniz'deki yazlık fiyatlarının normal gayrimenkullerden daha fazla artmasında turizmdeki hareketliliğin önemli olduğunu aktaran uzmanlar ulaşım, yaşam koşulları gibi avantajların da gayrimenkul sektörünü hareketlendirdiğini açıkladı.

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, artış oranlarının konuma göre yer yer ortalamanın 2-3 katma kadar çıktığını vurgularken, İzmir genelinde özellikle son bir yılda satılık ve kiralık konut fiyatlarının ortalama yüzde 10-15 civarında arttığını söyledi. Nasır, Çeşme'nin ardından turistler için gözde hale gelen Urla'da bu artış rakamının yüzde 60'ara dayandığını açıkladı. Kentin, gayrimenkul sektöründe Türkiye'nin en dinamik illerinden biri olduğunu söyleyen Nasır, şöyle konuştu: "Deniz ve doğası, sosyal ve kültürel yapısı, turizm potansiyeli, son dönemde gerçekleşen İstanbul-İzmir Otoyolu, İzmir-Antalya Otoyolu, İzmir-Ankara Hızlı Treni gibi altyapı yatırımları da konut sektörüne pozitif yansıdı."

KAÇIŞIN ADRESİ URLA
Kalabalık şehir yaşamından bunalarak İzmir'e göç eden İstanbul ve Ankaralıların en fazla Urla'yı tercih ettiğini aktaran Nasır, "Sıfır ve ikinci el konut piyasasında Urla önemli bir artış yaşadı. Urla'nm kent merkezi ile olan güçlü ulaşım bağlantısı tercih edilmesinde en önemli nedenler arasında" dedi. 

DİDİM ÖNE ÇIKIYOR
izmir Ticaret Odası Emlak Danışmanlığı Komitesi Meclis Üyesi Reşat Budak, izmir'in ardından Aydın'daki yazlık fiyatlarının da arttığını vurguladı. Aydın'da özellikle Didim'in öne çıktığını açıklayan Budak, burada halen yaz döneminde yaşayan birçok yabancı turist bulunduğunu söyledi.

İMARLI ARSA AZALDI
Budak, yeni konut fiyatlarındaki artışın en önemli sebebinin bölgedeki imarlı arsa arzının azalması olduğunun altını çizdi. Budak, "Arsa fiyatlarında ise benzer bir artış Denizköy bölgesinde yaşandı. Bu bölgede 20162017 arasında arsa fiyatlarında ortalama yüzde 40-50'lik artışı görebiliyoruz" dedi.

Hürriyet Egeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181