Fidyekızık'ın altyapısı yenilendi!
Fidyekızık Mahallesi’nde devam eden altyapı çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Altyapı konusunda tüm ilçelerde yoğun bir faaliyet olduğunu dile getiren Başkan ALTEPE, su baskınlarının bir daha yaşanmaması için BUSKİ ile kesin çözümler ürettiklerini kaydetti. Fidyekızık’ta geçen yıl yaşanan sel felaketinde de önemli maddi kayıplar yaşandığını, araçların sel sularıyla sürüklendiğini hatırlatan Başkan ALTEPE, “Yaptığımız incelemede su yataklarının kapalı olduğu ve giderlerin yetersiz olduğu belirlendi. Uludağ eteklerinden gelecek sel sularını taşıyabilecek kapasitede açık kanallar oluşturuldu. 1 metrekareden daha küçük kesitteki giderlerin yerine 7 kat daha büyük 5,5 metrekare kesitli kanallar yapıldı. Dere şeklindeki kanallar sayesinde artık bu bölgede sel baskını yaşanmayacak. Ayrıca kanalın sağ ve soluna yapılacak park ve yeşil alan düzenlemeleri bölgeye değer katacak” diye konuştu.

Başkan ALTEPE’nin inceleme ziyaretinde BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI’nın yanı sıra, BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Güngör GÜLENÇ, BUSKİ Kanalizasyon Dairesi Başkanı Mesut BOZ ile BUSKİ Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı’nda görevli mühendis Tuba Nur Karakoç BAYDIR da hazır bulundu.

BUSKİ 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181