Yıldırım Sular Vadisi Doğa Parkı projesinde yıkımlar tamamlandı!
AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı ile yıkım çalışmalarını inceleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, Yeni Mahalle’de inşa edilen Sular Vadisi Doğa Parkı’nın bu bölgedeki Karamazak, Piremir, Namazgah, Teferrüç, Umurbey ve Kurtoğlu mahallelerine ve tüm Yıldırım’a değer katacağını belirtti. Sular Vadisi projesinin Yıldırım’da gerçekleştirilen en önemli vizyon projelerden biri olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, “Sular Vadisi projemizi hayata geçireceğimiz bölgede daha önce 146 hane vardı. Kalan son birkaç evin de kamulaştırma işlemleri tamamlandı ve yıkım çalışmaları tamamlandı. ‘Sular Vadisi Doğa Parkı’ projemiz bu bölgemize ve Yıldırım’a çok büyük bir değer katacak. Çocuklarımızın, gençlerin, yaşlıların, 7’den 70’e herkesin burada buluşabilecekleri, güzel zaman geçirebilecekleri, yalnızca ilçe sakinlerimizin değil tüm vatandaşlarımızın suya ve yeşile duyduğu hasreti giderebileceği bir alan meydana çıkacak” dedi.
 
TURİZME KATKI SAĞLAYACAK
Bölgedeki mahallelerin 600-700 yıllık çok eski tarihe sahip olduğunu dile getiren Başkan Edebali; ‘Tarihi, kent merkezine yakın olan yerlerde bu tür büyük parkları yapmak oldukça zordur. Biz bu bölgedeki kamulaştırma işlemlerini yaparak o zorluğu da aşmış olduk. Sular Vadisi Doğa Parkı’mız faaliyete girdiği zaman insanlarımızın dinlenmek için yeşille, suyla buluşmak için uzak yerlere gitmesine gerek kalmayacak. Sular Vadisi Doğa Parkı’mız sadece bu bölgedeki insanların değil turizm potansiyeli büyük olan Yıldırım’da yerli, yabancı tüm misafirlerin yaşamın stresinden uzaklaşarak doğayla kucaklaşacağı alanlardan bir tanesi olacak” diye konuştu.
 
‘YENİ YILDIRIM’I İNŞA EDECEĞİZ’
Plansız bir şehri planlı bir yaşam alanı haline getirmenin yeni bir şehir inşa etmekten daha zor ve meşakkatli olduğunu hatırlatan Başkan Edebali, “Geride bıraktığımız üç yıl boyunca yaşam standartları yüksek bir Yıldırım’ı oluşturmak için insanlarımızı mutlu etmek adına Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm hamlelerinden birisini planladık. İlçemizin yarısına yakının imar planlarını yeniden düzenliyoruz. Bunu yaparken de mekânsal ve sosyal değişimi birlikte yürütüyoruz. Böylece ilçemiz bir taraftan planlı bir şehir haline dönüşürken diğer taraftan da kültürel ve sanatsal etkinliklerin merkezi haline geliyor. Görev süremizin geride kalan döneminde çağdaş, modern Yıldırım’ı planladık. Bundan sonraki süreçte ise bu planlarımızı uygulamaya geçirerek ve ilçemizi adeta şantiyeye dönüştürerek Yeni Yıldırım’ı inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181