Binası kentsel dönüşüme girenler dikkat!
Kentsel dönüşüm kapsamında yenileme kararı alınan binalardaki hak sahipleri, aceleci davranarak işlemleri tamamlanmadan ikametgâh değişikliği yapmaları durumunda kira yardımı alamayabiliyor. Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkan Yardımcısı ve Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, tüketicinin mağduriyet yaşamaması için ev kiralama konusunda dikkatli olması gerektiğini söyledi.

HEMEN TELAŞA KAPILMAYIN
Kolçak, yıkılacak riskli yapıda oturan hak sahiplerinden bazılarının, evsiz kalma telaşıyla binasına risk raporu almadan ev kiraladığını ve hemen ikametgâh adresini değiştirdiğini aktardı. Kolçak, evini kentsel dönüşüm kapsamında yenilemek isteyen kat maliklerinin aralarında sözlü olarak anlaştıktan sonra, telaşla kiralık ev arayışına girdiğini anlattı

Akşam Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181