Demir fiyatlarının düşmesi için KDV yüzde 9'a insin!
İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat sektöründe sıkıntıya yol açan demir fiyatlarında gerileme olmadığına işaret ederek, sektörün yeniden iş bırakma çağrısında bulunduğunu söyledi. Dünyada kurdan dolayı biraz artan demir-çelik fiyatlarının Türkiye'de inşaat sektörüne daha fahiş fiyatlarla yansıtıldığını söyleyen Tellioğlu, daha önce gündeme getirdikleri 'iş bırakma çağrısı' sonrası sektörün ekonomiye olumsuz etki getirebileceği endişesi ile ertelendiğini dile getirdi. Tellioğlu demirdeki KDV'nin yüzde 18'den geçici olarak da olsa sıfırlanmasını veya yüzde 9'a indirilmesini istedi.

DEMİR FİYATLARI KEYFİYETE KALMIŞ
Demir fiyatlarının ise 2017 başından bu yana yüzde 30 artışla, kilogramda bin 600 liradan 2 bin 450 liraya çıktığını söyleyen Tellioğlu, "Şu anda demir fiyatlarının satışı hemen istenilirse kilogramda 2 bin 450 liradan satılıyor. İstenildiği günün üzerinden, ortalama 45 gün geçilerek temin edilmesi halinde kilogramda 2 bin 200 liradan satılıyor" dedi. 

Cahit Saraçoğlu / Yenişafak Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181