Kilis'e çift katlı kontiheyner kent!
Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin barınması için hazırlanan Kilis konteyner kentte inşa edilen çift katlı yapılar büyük beğeni topladı. Binlerce sığınmacı için yeni bir umut olacak geçici kentte okul, hastane ve sosyal imkanları karşılayacak alanlarda bulunuyor.

Kanalizasyon, İçme Suyu, Elektrik Hattı, Arıtma Sistemi, Yol, Telefon ve İnternet ve Hat Projesi gibi teknik alt yapının oluşturulduğu geçici kentte yaklaşık 25 bin Suriyeli sığınmacının barınma ihtiyacının karşılanması planlanıyor.

Öncüpınar'da yaşam devam ediyor.

315 bin m2 alan üzerine kurulan 2.063 adet konteynerden oluşan 
Kilis Öncüpınar Konteyner Kenti ve Kilis Elbeyli Beşiriye Konteyner Kenti'nde toplam 416 bin m2 alan üzerine kurulan 3.592 konteyner bulunuyor. İşte rakamlarla barınma kentleri;

5.335 m2 oyun park alanı kurulmuştur.

• Banka hizmetleri sunulmaktadır.
• Erkek-kadın mesleki kurs salonları,
• Kreş,
• İnternet salonları,
• Televizyon izleme odaları,
• Çamaşır yıkama ve kurutma odaları hizmete sunulmuştur.

Emniyet tedbirleri de düşünülerek 165 adet güvenlik kamerası kurulmuştur. Ayrıca konteyner kentlerde 43 polis, 24 Jandarma ve 288 özel güvenlik görevlisi bulunmaktadır.

İçme suyu şehir şebekesinden sağlanmaktadır. Bölgede önce zemin dolgusu yapılmış, sıkıştırma işleminden sonra konteynerler kurulmuştur. 125 bin metrekare alanın parke taşı kaplaması bitmiştir.


Utku Çalışkan/EmlakSayfasi.com.tr





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181