Kuzey Şehir Türkiye'ye örnek olacak!
Gaziantep'e 23 ilden büyük Kuzey Şehir kuruluyor. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından kurulacak 50 bin konutluk Kuzey Şehir Projesi'nde yaklaşık 300 bin kişinin yaşayacağı hesaplanıyor. Bu rakam, Türkiye'deki 23 ilin nüfusundan daha fazla. Projeyle ilgili Arama Konferansı'nda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, projenin şehrin ve çocukların geleceği için çok önemli olduğunu söyledi. Projenin Türkiye'ye örnek olduğunu aktaran Şahin, dünyadan ve Türkiye'den alman örneklerle büyük bir şehir kurduklarına işaret etti.

'SANAT MERKEZİ KAZANDIRDIK'

Şahin, "TOKİ'nin de bu proje bittiğinde dünyaya anlatacağı en önemli projesi olacak. Bizim de en heyecanlandığımız, en kıymet verdiğimiz, en önemli projemiz. Çünkü bu şehrin iki temel sorunu var. Birincisi barınma, ikincisi trafik. Onunla alakalı hem İmar Master Planını hızlı bir şekilde yaptık hem Ulaşım Master Planını" dedi.

Gaziantep'e çok kapsamlı yeni bir sanat merkezi kaz andır dıklanm aktaran Şahin, bu çerçevede restorasyonu tamamlanan eski adliye binasını kentin hizmetine açtıklarını belirtti.

300 bin kişilik yeni bir yaşam alanı kurulacak

Gaziantep'te 400 bin yapıdan 300 bininin çarpık kentleşme olduğunu dile getiren Şahin, toplumun huzuru ve geleceği için Kuzey Şehir Projesi'nin çok önemli olduğunu vurguladı. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan da kurum olarak üstlendikleri en büyük projenin Kuzey Şehir olduğuna dikkat çekti. Turan, 2023 yılına kadar bitirmeyi planladıkları projeyle yaklaşık 250-300 bin kişinin ikamet edeceği yeni bir yaşam alanı oluşturulacağını ifade etti.

Atiye Gültekin / Habertürk Ek Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181