MaaNaa Serisi Ram Gayrimenkul imzası ile yükseliyor!
Projeleri kent merkezlerinin en prestijli lokasyonlarında yer alan MaaNaa, bölge seçiminden başlayarak ferah, rafine ve modern mekanlarla kentli yaşamını yeniden tasarlıyor. Uluslararası başarı kazanmış mimar ve gayrimenkul uzmanları ile geliştirilen MaaNaa projeleri, bölgesini modern çizgilerle yeniden canlandırarak kentsel yenilenmeye farklı bir boyut kazandırıyor.

İnşaatı devam eden projelerin yanında Etiler, Ulus, Nişantaşı ve Fenerbahçe - Suadiye sahil bandında üst segment konut projeleri geliştiren MaaNaa’nın konut dışı projelerinin arasında; Anadolu Yakası’nda E5 Otoyolu üstünde eski bir ofis kompleksinin yeniden inşa edilmesi ve Galatasaray’da tarihi eser vasfındaki bir binanın restorasyonu yer alıyor. Bu kapsamda MaaNaa ‘nın gelecek dönem projelerinden biri de 100 yıl önceki binayı tekrar yaşanır kılmak.

RAM GMY A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Turfanda: “MaaNaa insanın bilime, sanata ve yaşam felsefesine saygısını anlatır”
Güvenilir bir marka yaratmanın emek, zaman ve şeffaflık olduğuna dikkat çeken RAM GMY A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Turfanda, çeyrek asırdan bu yana birçok önemli projeye imza attıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Bu işlerde fark ettik ki; bir markanın vizyoner bir bakış açısıyla gelecek nesillere kalıcı eserler bırakması şirketlerin en önemli sorumlulukları arasındadır. Bu vesileyle üç idealist ve meraklı arkadaş güçlerimizi birleştirerek RAM Gayrimenkul Yatırım A.Ş.‘yi kurduk. MaaNaa’nın asıl kuruluş hikayesi ise aslında insanın bilime, sanata ve yaşam felsefesine saygısını anlatır.”

“Mevzuat tamamlanırsa inşaat sektörü yüzde 5 büyür”
2015’te yaşanan hızlı nüfus artışı, kentleşme, gelir düzeylerinin artması ve mütekabiliyet yasası ile yabancıların konut yatırımları sonucunda gayrimenkule olan talebin sürekli artığına dikkat çeken Turfanda, 2. çeyrekte siyasi belirsizliklere rağmen gayrimenkul sektörünün iyi bir çıkış yakaladığını ancak, banka kredi faizlerinin %1.10 seviyelerinin üzerine çıkması, doların yükselişi ve ülkedeki terör saldırıları sonucunda 2. yarıda sektörde büyüme hızının azaldığına vurgu yaptı. Bu unsurların 2016’nın ilk çeyreğine de yansıdığını ifade eden Turfanda sözlerini şöyle sürdürdü:

“2015’te kentsel dönüşüm yasasındaki bürokratik sürece dair yaşanan engeller ile hem konut hem turizm hem de AVM ve konut satışlarında ciddi bir düşüş yaşandı. Bir yandan da sürekli artan nüfus ve buna paralel nitelikli konut açığı mevcut. Aynı zamanda eski ve depreme dayanıklılık açısından kötü bir yapı stoğumuzun olduğunu söyleyebiliriz. Fakat gelecek 20 yılda, kentsel dönüşüm ile bu yapı stoğunu eriterek, hem ülke ekonomisine katma değer sağlamak, hem de kentlerimizi çağdaş, güzel ve sağlıklı bir yapılaşmaya dönüştürecek fırsatı yaratmak elimizde. Yasal mevzuattaki eksikliklerin tamamlanması ile gayrimenkul taleplerinin artmasını ve inşaat sektörünün ülke ekonomisine ortalama %5’lik bir katkı sağlamasını bekleyebiliriz.”

“Dönüşüm tüketici beklentilerine uygun olmalı”
Konut satın alımlarında tercihlerin AVM, iş merkezleri, okul, metro durakları, spor merkezleri gibi şehrin çekim merkezlerinden yana olduğunu belirten RAM GMY A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Candan Karabağlı, MaaNaa projelerini hayatın merkezine konumlandırmayı tercih ettiklerini belirterek, “Biz Etiler, Kalamış, Fenerbahçe gibi üst segment mahallerde vatandaşların kendi arzuları ile yapmak istedikleri dönüşüme katkıda bulunan butik bir oyuncuyuz. Şu ana kadar 100 haneyi yeniledik. Yeni başlayacağımız 3 proje ile bu rakam 200’e çıkacak. Bizim için önemli olan sözümüzü tutmak, dürüst olmak, zamanında teslim etmek, kaliteli, çevreye ve insana duyarlı konutlar yapmaktır. MaaNaa olarak projelerimizi bir veya bir buçuk yıl içerisinde tamamlayıp teslim ediyoruz. Bu kadar kısa sürede daireyi teslim alabilmek; hem oturmak için satın alanlar, hem de yatırım yapanlar için önemli bir avantaj” diye konuştu.

“İdeal kentsel dönüşüm için sürdürülebilir şehircilik anlayışı hakim kılınmalı”
Hedeflerinin kent dokusunu bozmadan sağlıksız bina stoğunu yenilemek olduğunu belirten RAM GMY A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi F. Murat Müftüler, güvenilir yapıların ülkemize kazandırılması için yüklenici firmalara önemli sorumluluklar düştüğüne dikkat çekerek:

“Kentsel dönüşümde asıl kazanan kent olmalı. İstanbul özelinde düşündüğümüzde, bu eşsiz kentte yaşayan, sokaklarının tarihini bilen, kat maliklerinin mahalleleri ile duygusal bağını da anlayabilen, o semtin dokusuna uygun proje üretebilen yüklenici firmalara ihtiyaç var. İstanbul’da yeni alanların imara açılması yolu ile yeni konut ihtiyacı karşılanmaya çalışılmış ve doğal sınırlara ulaşılmıştır.

İnşaat sektöründeki yetkin insan kaynağı eksikliği ve tecrübe yoksunluğu da vurgulayan Müftüler, bu durumun istenmeyen tabloların ortaya çıkmasına sebebiyet verdiğini ifade etti. Müftüler sürece ilişkin sözlerini şu şekilde özetledi:

“MaaNaa’nın hayali 50-100 yıl önce yapılmış binaları yenileyerek tekrar yaşanır hale getirmek. RAM Gayrimenkul olarak en önemli farkımız, işinin ehli profesyonel bir ekiple, sürecin başlangıcında detaylı bir bilgilendirme yaparak kat malikleriyle diyalog sürecimizi kesintisiz sürdürüyoruz. Dönüşümü yaratırken ortak akıl oluşturuyor, beklentilere uygun binalar inşa ediyoruz. Bu süreçte kat maliklerinin maddi ve manevi kazançlarını ekibimizin en büyük başarısı olarak görüyoruz.”

Konut dışı projeler de olacak
Avrupa yakasında Etiler Akmerkez’e yürüme mesafesinde iki bloklu MaaNaa 34 projesini hayata geçiren MaaNaa, Etiler Alkent’in karşısında A ve B bloklarını tamamladığı MaaNaa 49’un ikinci etabı C ve D bloklarının inşasına bu sene başlıyor.

Anadolu yakasında, Kalamış sahilde iki apartmanın arsalarını birleştirerek bir rezidans inşa eden firma, bu sene Fenerbahçe’de Dalyan Tenis Kulübü ile Fenerbahçe Orduevi’ne komşu olan MaaNaa 19 ve Bağdat Caddesi’ndeki MaaNaa 09 projesinin inşaatına başlamaya hazırlanıyor. Bu projelerle birlikte Etiler, Fenerbahçe ve Caddebostan’da geliştirme safhalarında projeler de yürüten firma, markalı konut dışında ki projelerde de yer alıyor. MaaNaa, Anadolu Yakası’nda E5 Otoyolu üstünde Kadıköy - Kartal metro hattı bağlantılı bir ofis kompleksi projesini ve Galatasaray’da tarihi eser vasfındaki bir binanın restorasyonu projesini üstlenecek.

Fiyatlar 300 bin dolardan başlıyor
MaaNaa markalı konut projelerinde daire sayısı 20 ile 60 arasında. Fiyatları ise 300 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında değişiyor. 45 m2 ila 150 m2 arası net alana sahip daireler, 1+1’den 4+1’e kadar değişen geniş bir yelpazede üretiliyor. Az alan kaybı özelliği taşıyan verimli planlar tasarlayan MaaNaa’nın net - brüt farkları yüzde 75-85 oranında. Dairelerin brüt alanlarına ise; bulunduğu katın, kat holü - merdiven gibi ortak mahallerinden aldığı pay haricinde, kalan bodrum katlarda inşa edilen kapalı otopark alanları, teknik alanlar, sığınak gibi ortak hacimlerin m2’ler dahil etmiyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181