"İzmir Yeşilova'da ada bazında dönüşüm yapılmalı"!
Bölgede son dönemde uygulanan dönüşüm projeleri kapsamında mahallelerin çehresi büyük ölçüde değişime uğrarken, bir yandan da inşaat firmalarının semti mesken tutması sonucunda, bölgede lüks konut sayısı her geçen gün arttı. Buna paralel olarak İzmir'in diğer semtlerinden insanlar da bu çevreye yerleşmeye devam ediyor. Bir konutta ortalama dört kişinin yaşadığı kabul edildiğinde yaklaşık 25 milyon kişinin bu süreçten doğrudan etkileneceğini belirten uzmanlar, kentsel dönüşümün 75 milyon toplam ülke nüfusunun üçte birinin yaşamını doğrudan etkileyecek bir süreç olacağını belirtiyorlar.

Yeşilova ve çevresindeki dönüşümün üniversite, Anadolu Lisesi, otogar ve otoyol gibi işlevler nedeniyle 90'larda başladığını, yüksek gelir grubuna ait konutların ise 80'lerin sonunda başladığını belirten gayrimenkul danışmanları Altındağ-Çamdibi bölgesinin ise gerekli imar afları ile yasallaşmış gecekondulardan oluşması, gerekse kentsel teknik ve sosyal altyapı açısından son derece yetersiz ve bunlardan yoksun olması bulgularıyla kent planlarında, yenileme sağlıklaştırma alanı olarak tanımlandığını ifade ettiler. Bu tespitler kapsamında bölgede yenilemeye, sağlıklaştırmaya, bir anlamda dönüşüme ihtiyaç olduğunu da vurgulayan sektör temsilcileri ise dönüşümü kanun gücüne dayanarak değil, insanları sürece katarak ve onlarla birlikte yapılması gerekli olduğunu belirttiler.

İVME KAZANDI
Kentsel dönüşümün henüz Yeşilova'da ivme kazanmaya başladığını belirten sektör temsilcileri Yeşilova'nın ada bazında inşaat yapılmasının daha planlı olacağından dönüşümün bir ihtiyaç haline geldiğini söylediler. Halkın kentsel dönüşüme sıcak baktığını, fakat akıllarında sorular olduğunu söyleyen uzmanlar, acaba kaç kat veya kaç daire verecekler, sorusunun halkın en merak ettiği kısım olduğunu belirtiyor. 

Yeni Asır Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181