Başkan Dündar Çarşamba'nın kentsel dönüşümünü anlattı!
İlçe teşkilatı ve meclis üyelerinin de katıldığı toplantıda Çarşamba Belediyesi tarafından yürütülen Kentsel Dönüşüm Projeleri de görüşüldü. Ak Parti Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan’ın davetlilere yaptığı teşekkür konuşmasıyla başlayan program, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ın Çarşamba’nın tarihine ve kültürel mirasına uygun projelerin yapılmasının önemini vurgulayarak yaptığı konuşmayla devam etti. 

“Çarşamba’yı geleceğe taşıyacak çalışmalar yapıyoruz”
Başkan Dündar, “Çarşamba ilçesi köklü bir geçmişi olan tarihi bir ilçedir. Tarih boyunca önemini koruyan Çarşamba’da belediye olarak bugünde ilçemizin önemine ve konumuna uygun, Çarşamba’yı geleceğe taşıyacak çalışmalar yapıyoruz. Bu anlamda geçtiğimiz dönemde eski sebze hali ve stadyum alanlarını kaldırarak onları kentsel yenileme projeleri ile hem işlevselliğini artıracak hem de şehir içinde yaşanacak olumsuzlukları ortadan kaldıracak bir yere taşıdık. Onların yerine de daha modern bir alışveriş merkezi, içinde oyun alanları, dini ve sosyal alanların bulunduğu konut projeleri hayata geçirdik. Bu dönemde de bir bütünlük anlayışı içinde çalışmalarımızın bir devamı olacak şekilde Kentsel Dönüşüm çalışmalarına başladık. Bu doğrultuda Çarşamba Belediye Meclisi ve Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinden alınan Kentsel Dönüşüm kararlarıyla 2-3 yıldır çalışmalarımız devam ediyor. 275 bin M2’lik alanda, konutlar, sosyal yaşam alanları, ticaret alanları, galericiler sitesi, cami, meydan, yeşil alanlar ve rekreasyon alanlarıyla tarihimize, kültürümüze ve sosyal hayatımıza uygun yepyeni alanlar inşa etme gayreti içindeyiz” dedi. 

 “Kentsel dönüşüm bir hayaldi”
Katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Çiğdem Karaaslan, “Çarşamba gelişirse Samsun gelişir, Samsun gelişirse Türkiye gelişir böyle düşünerek projeler üretmeliyiz. Kentsel dönüşümü camiden, sosyal alana ve konut alanlarına kadar çok iyi kurgulamak gerekir. Kentsel dönüşüm deyince aklımıza sadece fiziksel dönüşüm de gelmemelidir. O alanlarda çocuklar yetişir, insanlar birbirleriyle iletişim kurar, kente dair dokunduğumuz her nokta sosyolojik bir dönüşümü de beraberinde getirir. Kentsel dönüşüm biz iktidara geldiğimizde bir hayaldi. Biz hayalleri gerçekleştiriyoruz bizim misyonumuz bu, biz milletin hayalini, ortak olan hayallerimizi gerçekleştirmek için yola çıkmış bir partiyiz. Geçmişte insanlar tüm çevresel olumsuzlukları normal karşılıyordu. Ancak şimdi standartlar yükseldi ve talepler de değişti. Bizde bu taleplere cevap verebilecek projeler üretmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Programa, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Ak Parti Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan, Ak Parti il ve ilçe teşkilatından birçok davetli katıldı.

Çarşamba Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181