Samsun Çarşamba Şehir Meydanı ve Çarşı Alanı projesinin detayları!
Eski sebze hali ve stadyumun yenileri Belediyemiz tarafından yapılıp yerlerine taşındıktan sonra, Şehir merkezindeki bu değerli alanlara uygulanacak, Kentsel yenileme çalışmaları kapsamında önceki yıllardan beri tamamlanan çalışmalar ile açılan bu alan içerisinde kapalı otopark, alışveriş, eğlence, sinema, kafe fast food ihtiyaçlarının görebileceği bir çarşı avm ile birlikte kent meydanı projesinin yapımı tamamlanarak ihale edilmiştir.
 
Toplamda 43 bin metrekare alan üzerine yapılacak olan Şehir Meydanı – Çarşı ve Yaşam Alanı çalışmaları tamamlandığında ilçemizin ticari ve ekonomik yapısına önemli katkısı olacak. Kentsel tasarım çalışmamız bittiği zaman eski stadyum alanında bulunan 22 bin m2'lik alana 8 blok ve 320 daireden oluşan bir konut alanı yapacağız. Bunun yanı sıra eski hal bölgesinde bulunan 21 bin m2'lik alanın altında büyük bir otopark, üstünde ise marketinin, kafelerinin ve fast-foodların bulunduğu camisi, meydanı ve yeşil alanı olan bir çarşı inşa edeceğiz. Çarşı ile Kızılay Caddesi'ni birbirine bağlayan bir yol olacak. Bu proje ile Çarşamba'nın çehresi değişecek. Çarşı ve marketin dışında bu alanda 6 adet cep sinema salonu olacak ve sinema salonlarının yanında da bir çocuk eğlence merkezi olacak.
 
Ayrıca Mustafa Dağıstanlı Kapalı Spor Salonu ve Pancar Kooperatifi de buradan taşınacak. Öncelikle buraları yıkıp yapacağımız alışveriş merkezinin önünü açmayı ve karayolundan görünürlüğünü sağlayacağız.  Alışveriş merkezimizi bu senenin sonunda bitirmeyi hedefliyoruz. Konutlarımızın 1 yıl da teslim süreli ihalesini yapacağız.
 
Bu alanda mimari kimliği olan bir Camii ile İlçe Müftülük hizmet binası da yapılacaktır.

Çarşamba Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181