Manisa'da 700 dönümlük kentsel dönüşüm!
Manisa Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, kentsel dönüşümü Manisa Girişimci İnşaat Müteahhitleri Derneği (MAGİD) Başkanı Aslan Yılmaz ve üyelerine anlattı. Yunusemre'nin Manisa'nın en büyük ve gelişime en açık ilçesi olduğunu dile getiren Çerçi, "Bakanlıktan onayı alarak kentsel dönüşümün ilk aşamasını tamamladık. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı. Yaklaşık 700 dönüm üzerinde çalışma yapacağız" dedi.

Türkiye'ye örnek merkez
Yunusemre Belediye Başkanı Çerçi, "Bakanlıktan onay alarak kentsel dönüşümün ilk aşamasını gerçekleştirdik" dedi. Çerçi, "Bir kenti kent yapan ne varsa, yani meydanı, sosyal donatı alanları, ticaret merkezleri, sağlık kuruluşları, kısacası her şeyiyle Türkiye'ye örnek bir merkez inşa edeceğiz. Bunu yaparken de vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Projelerimizi etap etap yapacağız. Elbette bu projeyi hayata geçirirken kentimizin kazanmasını istiyoruz. Ekonominin canlanması için yerli firmalarla çalışmayı arzu ediyoruz" dedi. Dernek Başkanı Aslan Yılmaz ise yaşadıkları sıkıntılara değindi. Bölgedeki arsa sıkıntısı ve dışarıdan gelen müteahhit sorununa dikkat çeken Yılmaz, şunları söyledi:

Dışarıdan gelen müteahhit
"Manisa'da faal 700 müteahhit var. Bunların yalnızca 200'ü derneğimize kayıtlı. Biz belediyelerimizden destek bekliyoruz. Dışarıdan gelen müteahhitler bu kente katkı sunmuyor. Bize iyi bir kumaş verildiğinde iyi bir elbise dikeriz. Bunu Güzelyurt'ta ispatladık. Manisa'da çok ciddi bir arsa sorunu var. Dönemsel olarak da karlar düşmüş durumda. Bu sorunların çözümü için siyasi kimliklerin bir kenara bırakılması şart."

Cüneyt HASÇELİK/Yeni Asır Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181