Şehzadeler kentsel dönüşüm projesinin birinci etabında yıkım çalışmaları sürüyor!

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa’nın elli yıllık hayali olan,  5 mahalleyi kapsayan ve 365 dönümlük bir alanda hayata geçirilen Kentsel Dönüşüm Projesinin birinci etabında yürütülen yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Şu ana kadar 450’nin üzerinde evin boşaltılarak belediyeye teslim edildiğini kaydeden Başkan Çelik,  bu evlerden 250’si’nin yıkımının tamamlandığını söyledi. Başkan Çelik “Hedefimiz bu ay sonu itibariyle bütün evleri yıkarak,  gerekli düzenlemeleri yapmak ve molozları kaldırmak” dedi. Başkan Çelik,  projenin ilk etabında 605 konut ve 54 dükkanın yapılacağını da sözlerine ekledi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Kentsel Dönüşüm Projesinin birinci etabında yürütülen yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Yıkım ekipleriyle bir araya gelen Başkan Çelik,  çalışmalar hakkında bilgi aldı ve bölgede evlerini boşaltan vatandaşlar ile bir süre sohbet etti.

“ÇALIŞMALAR ÇOK GÜZEL GİDİYOR”

Yıkım sahasındaki incelemelerinin ardından bir değerlendirmelerde bulunan Başkan Çelik şöyle konuştu; “Manisa’nın elli yıllık hayali, beş mahallemizi kapsayan 365 dönümlük alandaki Kentsel Dönüşüm Projemizin birinci etabındaki yıkım çalışmalarını bizzat yerinde inceledim. Çalışmalar çok güzel gidiyor. Arkadaşlarımız hummalı bir şekilde çalışıyorlar, ellerine emeklerine sağlık.”

HEDEF AY SONUNDA YIKIM ÇALIŞMALARINI TAMAMLAMAK

Projenin birinci etabında 605 konut ve 54 dükkan yapılacağını belirten Başkan Çelik “Birinci etap içerisinde 655 tane mevcut konut var. Bu konutların yıkımıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. 450’nin üzerinde ev şu ana kadar boşaltıldı ve belediyemize teslim edildi. Bugüne kadar da 250 tane boşaltılmış olan ev yıkılmış oldu. Yıkım çalışmaları birkaç ekip halinde hummalı şekilde devam ediyor. Hedefimiz bu ay sonu itibariyle bütün evleri yıkarak,  gerekli düzenlemeleri yapmak ve molozları kaldırmak” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’DEKİ ÖRNEK PROJELERDEN; MANİSA’NIN EN BÜYÜK DÖNÜŞÜM PROJESİ”

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın bir taftan ihale çalışmalarını sürdürdüğünü anımsatan Başkan Çelik şöyle devam etti; “İnşallah ihale süreci tamamlandıktan sonra burada birinci etapta 605 konut ve 54 dükkanın inşaatına başlamış olacağız. Buradaki en önemli hususlardan birisi şu; burada büyük bir oranla muvafakatlar imzalandı. Burada yaşayan vatandaşlarımızdan ev alma hakkı olanların yüzde 95,5’i, iş yeri alma hakkı olanların da yüzde 100’ü  ‘evet bu proje çok güzel bir proje’ diyerek  imzalarını attılar, muvafakatlarını verdiler. Belki de bu kadar yoğun destek alması açısından Türkiye’deki örnek projelerden biridir. Zaten Türkiye’de yürütülen en büyük Kentsel Dönüşüm Projelerinden bir tanesi. Manisa tarihinin tartışmasız en büyük ve en önemli Kentsel Dönüşüm Projesi.”

PROJEDE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

“Bizlere bugünleri gösteren Rabbime sonsuz hamd ediyorum” diyen Başkan Çelik, projede emeği geçenlere de teşekkür etti. Başkan Çelik şöyle devam etti; “Emeği geçen Milletvekillerimize, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürümüze, Genel Müdür Yardımcılarımıza, Bakanlık Bürokratlarına, bu projede çok ciddi katkısı ve desteği olan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum. Türkiye’de yapılan bütün projelerde ve eserlerde olduğu gibi bu projenin de asıl mimarı ve destekleyicisi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da şükranlarımı sunuyorum. Yüklenici firma çalışanı arkadaşlarımızla bir araya geldik. Çayımızı da burada çalışan arkadaşlarımızla birlikte içiyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde,  inşallah hızlı bir şekilde kazasız, belasız şekilde çalışmayı tamamlayacağımıza yürekten inanıyorum. Şuan sahada çalışan yıkım ekibine ve Fen İşleri Müdürlüğümüzde görevli arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.” 

Başkan Çelik,  bölgedeki evlerini boşaltan vatandaşlarla da bir araya gelerek,  bir süre onlarla sohbet etti, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Şehzadeler Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181