Manisa Yunusemre'de 80 hektarlık kentsel dönüşüm projesi halka anlatılıyor!
Projenin örnek bir dönüşüm modeli olduğunu aktaran Başkan Çerçi, “Lalapaşa ve Mutlu Mahalleleri dönüşümden sonra çok değerli, güzel bir alan haline gelecek” dedi.

Laleli, Mesir, Mutlu ve Lalapaşa olmak üzere 4 mahallede yaklaşık 80 hektar alan üzerinde yapılacak çalışmalar kapsamında Laleli’de bulunan Yunusemre Belediyesi Kentsel Dönüşüm Ofisi’nde Mutlu ve Lalapaşa Mahallesi sakinlerine yönelik toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Belediye Başkan Yardımcısı Can Mercül, Kentsel Tasarım Müdürü Vacide Elmalı ve firma yetkilileri vatandaşa kentsel dönüşüm projesini anlattı. Başkan Çerçi burada yaptığı konuşmada, kentsel dönüşüm yaparken hiçbir vatandaşı mağdur etmeyeceklerini kaydetti. Başkan Çerçi, “Vatandaşlarımız daha rahat bir şehirde otursun diye devletimiz burada plan yapıyor. Mimari planlarımız yapılacak. Yeşil alanları, maket planlarını yapıp vatandaşlarımıza göstereceğiz. Bizler vatandaşımız için uğraşıyoruz” dedi.

Kimseyi mağdur etmeyeceklerini vaat eden Başkan Çerçi, şöyle konuştu: “Toplu konut üretiyoruz. Kentsel dönüşüm projeleri yapıyoruz. 10 bin 500 toplu konut üretmeyi planlıyoruz. Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin desteğiyle büyük projeleri hayata geçiriyoruz. Kimseyi mağdur etmeden ev sahibi yapmak için çalışıyoruz. Öyle bir çalışma yapıyoruz ki; bittiği zaman alt yapısı, yeşil alanları, istinat duvarları, yolları, okulu, camisi, sosyal donatıları ile yepyeni bir yerleşim alanı ortaya çıkıyor. Üstelik bitişik nizam değil. Hepsi ayrık müstakil binalar… Şahane bir şehir kurmayı hedefliyoruz. Her şeyi açık açık konuşacağız. Anlaşma yapılacağı zaman hak sahipleri her şeyi öğrenecek.  Lalapaşa ve Mutlu Mahallesi dönüşümden sonra çok değerli güzel bir alan haline gelecek. Bu bir dönüşüm modelidir. Altyapısı ve üst yapısı ile bölgeyi yeniden yapıyoruz. Biz yola çıktık, bundan sonra sizinle beraber yürüyeceğiz. Bizim burada bir çıkarımız yok! Yarın böyle bir şehir kurduğumuzda Allah razı olsun demeniz bizim için yeterlidir. Projeyi yapma yetkisi bizde ama onaylama yetkisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığındadır. Projemizi yaptık ve bakanlığa gönderdik. Bakanlık birkaç ay içerisinde onaylayacak, bize gönderecek ve tekrar görüşeceğiz. Ondan sonra da vatandaşlarımız ile sözleşme imzalayacağız.”

Mutlu ve Lalapaşa mahallelerinde hak sahiplerine yapılacak olan bilgilendirme toplantılarının iki gün daha Kentsel Dönüşüm Ofisinde devam edeceği kaydedildi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181