Mesa Orman Çubuklu'nun yüzde 30'u lansmandan önce satıldı!
Gayrimenkul sektöründe 49 yıldır faaliyet gösteren ve Türkiye ile yurtdışında 100 bini aşkın konut inşa eden Mesa, İstanbul Beykoz'da yeni bir yatırımın startını verdi. Çubuklu'daki 30 dönümlük Mesa Orman adlı projede 219 konut yer alacak. Ciro beklentisi 615 milyon lira olacak projede 2+1,3+1,4+1, 5+1 ve 6+1 şeklinde tasarlanan dairelerin fiyatları 1 milyon 314 bin lira ile 4 milyon 416 bin lira arasında değişiyor. 1.5 milyon metrekarelik orman arazisine komşu olan projenin Mayıs 2020'de tamamlanması hedefleniyor. 

Mesa Yönetim Kurulu Üyesi Mert Boysanoğlu, 190 milyon lira yatırımla hayata geçirilecek olan projeyi Yüksel Holding'e ait arazinin üzerinde geliştirdiklerini belirterek, "Mesa Orman'ı hasılat paylaşımı modeliyle inşa ediyoruz. Yüksel Holdingin bu araziye komşu başka bir arazisi daha var. Orası için de görüşmelerimiz sürüyor. Anlaşma sağlanırsa Mesa Orman projesinin ikinci etabına başlayacağız" dedi. Doğal yapı ürünlerinin kullanılacağı projenin yanı başındaki ormanın birinci derece SİT alanı olduğunu belirten Boysanoğlu, "Site sakinleri doğada yürüyüş yapıp asırlık ağaçların gölgesinde keyifli vakit geçirebileceği bir alana komşu olacak" diye konuştu.

DESTEKLER KALICI OLMALI
Yıl içinde Maltepe ve Bodrum'daki yeni projelerinin tanıtımını yapacaklarını kaydeden Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu ise gayrimenkul sektöründe çözülmesi gereken sorunlar bulunduğunu söyledi. Vergi sisteminin sadeleşmesi ve verilen desteklerin kalıcı olması gerektiğini vurgulayan Boysanoğlu. Türkiye'de KDV düzenlemesinin çok karışık olduğunu belirtti. Boysanoğlu, "Değere, metrekareye ve kentsel dönüşüm projesi olup olmadığına göre KDV oranı belirleniyor. Yurtdışında sabit tek bir KDV uygulaması var. Bu da yüzde 8. Türkiye'de de tek bir KDV oranı uygulanırsa bu sektöre nefes aldırır" dedi.

Sözcü Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181