Altındağ Önder Mahallesi kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak yeni binanın temeli atıldı!
Önder Mahallesi'nde Altındağ Belediyesi tarafından yıkılan bölgede, bir biri ardına inşaatlar yükselmeye başladı. Önder Mahallesi'nde 14 katlı, 54 konutlu ve altında 11 iş yeri bulunan yapının temeli de yine Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nın katıldığı mütevazi bir törenle dualar eşliğinde atıldı.

"İnşaatlar yükseldikçe belediyenin yatırımları artacak"
Başkan Tiryaki, Önder Mahallesi'nde geniş kapsamlı bir yıkım gerçekleştirdiklerini ve çok katlı 2 bin 150 kaçak yapı yıktıklarını hatırlattı. Vatandaşın imar planlarına yaptığı itirazlar nedeniyle bölgedeki yapılaşmanın geciktiğine dikkat çeken Başkan Tiryaki, kısa bir süre sonra Önder Mahallesi'nin de dönüşeceğini söyledi. Başkan Tiryaki, Altındağ'ın diğer bölgelerine olduğu gibi Önder Mahallesi'nde de modern yapıların yükseleceği müjdesini verdi. 2005 yılında başladıkları kentsel dönüşümün son halkasının Önder Mahallesi olduğunu ifade eden Başkan Tiryaki: "Bölgede inşaatlar ilerledikçe belediyenin yatırımları da artacak" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önder Mahallesi, kentsel dönüşüm mücadelemizdeki son halkalardan biri. Kentsel dönüşüm için çok emek verdik ancak imar planına yapılan itirazlar yüzünden bizden kaynaklanmayan gecikmeler yaşandı. Bu nedenle yeni imar planları da gecikti. Bu sürecin sonunda Altındağ'ın her tarafında olduğu gibi kavgasız gürültüsüz yeni bir dönüşümü başlatmaktan mutluyuz. Son birkaç aydır bu bölgede de hareketlilik başladı. Yakında birkaç bina inşaatı daha başlayacak. Bir yıl sonra Önder Mahallesi'ndeki büyük dönüşüm ortaya çıkmış olacak."

İmar Müdürlüğü'ne ait iş ve işlemlerden hiç ücret alınmayacak
Altındağ Belediyesi olarak İmar Müdürlüğü'ndeki yapılan iş ve işlemlerden hiçbir ücret alınmayacağının müjdesini de veren Başkan Tiryaki, "Söz verdiğimiz gibi müteahhitler için tüm kolaylığı sağlıyoruz. İnşaata başlayacak firmaların üst molozlarını da belediye olarak biz alacağız. Dönüşümle birlikte biz de yatırımlarımızı hızlandırarak sürdüreceğiz" diye konuştu.

Önder Mahallesi'nde kentsel dönüşüm heyecanı
Kentsel dönüşümün tamamlanmasının ardından yeni evlerindeki yaşamın hayalini kuran Harun Birdiren, mahallelerinin çok daha değerli olacağını dile getirerek, şunları söyledi: "Çocukluğumuz Önder Mahallesi'nde geçti, burada doğduk, büyüdük. Gecekondu bölgesi olduğu için burada birtakım sıkıntılar yaşadık. Ama şimdi Allah nasip ederse yeni evimize taşınacağız. Dönüşüm tamamlandığında, mahallemiz her anlamda vakit geçirebileceğimiz bir yer olacak. Sanayi sitelerine çok yakın mesafedeyiz. Bu yüzden gelişen bir yerdeyiz. Burasının çok daha değerli bir bölge olacağına inanıyorum"

Önder Mahallesi'nde doğduğunu ve büyüdüğünü ifade eden Selim Etleç ise, "Yaklaşık 35-40 yıldır burada oturuyorum. Kentsel dönüşüm başlayınca semt değiştirdim ama inşaatlar tamamlanınca mahalleme geri döneceğim. Altındağ Belediyesi burada çok güzel işlere imza atıyor, müteahhitlere öncülük yapıyor. Ben mahalleli olarak, kentsel dönüşüm sürecinden memnunum" şeklinde konuştu.

Altındağ Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181