Ankara MİA projesi 2. etabının uygulama yetkisi Altındağ Belediyesi'ne devredildi!
Altındağ Belediyesi İskitler bölgesindeki MİA 2. etap projesinde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, İskitler MİA projesinin 2'nci etabındaki uygulama yetkisini Altındağ Belediyesi'ne devretmesinin ardından Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, ikinci kez hak sahipleri ile buluştu. Yunus Emre Kültür Merkezi'nde 300 kişi ile gerçekleştirilen toplantıda, karşılıklı fikirler iletildi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Tiryaki, "Daha fazla gecikme yaşanmaması için hak sahiplerinden yani sizlerden, 'kendi parsellerinizdeki ortaklarınız ile bir araya gelerek oturup konuşmanızı ve herkesin ortak menfaat adına makul olmasını' talep ediyorum. Belediye olarak önceliğimiz herkesin müteahhitlerle kendisinin anlaşması. Biz belediye olarak her türlü kolaylığı sağlamak istiyoruz. Herkesi yüzde yüz mutlu etmek mümkün değil. Amacımız daha fazla vakit kaybetmeden çoğunluğun mutluluğu." dedi.

Geçmişte bu konularla ilgili olarak bölgede çeşitli sıkıntılar yaşandığını vurgulayan Başkan Tiryaki, imar uygulama yetkisi kendilerine ulaştığı andan itibaren bu bölge için hızla adım attıklarını dile getirdi. Başkan Tiryaki şunları söyledi:

"Her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız "
"Uygulama yetkisinin bize devredilmesinden 4 gün sonra ilk toplantıyı belediyede gerçekleştirdik. 10 gün sonra da yani bugün ikinci kez daha kalabalık şekilde Yunus Emre Kültür Merkezimizde bir araya geliyoruz. İlk toplantı karar değil, bilgilendirme toplantısıydı. Biz Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan yeni imar planı ile ilgili kendi aramızda da toplantı yaptık, proje alanını inceledik. Yeni imar planında ön ve arka taraflarda farklı emsaller mevcut. Arkadaki bölgede de emsalin yükseltilmesi için kendi belediye komisyonumuzda çalışmayı başlattık. Önümüzdeki ay Büyükşehir Belediyesi'ne göndereceğiz. Arka tarafların emsalinin de yükselmesi için gayret gösteriyoruz.

Yeni imar planına göre gördük ki, pek çok parselde öyle düşündüğümüz kadar çok ortak yok. Bu nedenle de bu alanlarda hak sahiplerinin birbiri ile anlaşarak, yerlerini müteahhite vermesi çok uygun görünüyor. Tüm bölgede belediye olarak inşaatı bizim üstlenmemiz gibi bir projemiz yok. Bizim önceliğimiz, sizlerin kendinizin müteahhitlerle anlaşması. Herkesin yeni imar planındaki hakkına göre makul olması ve anlaşma yoluna gitmesi burada çok önemli. Eğer çoğunluk arzu ederse imar planı da değiştirilebilir. Ancak bu durum süreci 1.5-2 yıl daha da uzatır.

Belediye olarak teşvik amacı ile inşaatlar başladığında her türlü kolaylığı sağlamayı ve bu bölgede inşaat yapacak müteahhitlerden de belediyeye ödeyecekleri ücretleri almamayı düşünüyoruz. Hak sahipleri yani parsel ortakları kendi aralarında anlaşırsa, bu bölge değerli olduğu için müteahhitler de gelir."

Altındağ Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bir 6 yıl önce

kat emsalı verilecektı 3 ay oldu ses yok nr zamam olacak

Avatar
bir 6 yıl önce

kat emsalı verilecektı 3 ay oldu ses yok nr zamam olacak

Avatar
kat emsalı 2 yıl oldu ses yok bilen varmı varsa bilgi lütfen 5 yıl önce

Avatar
kat emsalı 2 yıl oldu ses yok bilen varmı varsa bilgi lütfen 5 yıl önce

Avatar
kat emsalı 2 yıl oldu ses yok bilen varmı varsa bilgi lütfen 5 yıl önce

banner182

banner181