Antalya'da Kepez Santral Mahalleleri kentsel dönüşüm tam gaz!
Sosyal alanları, pazarları, halk pazarları, okulları, yeşil alanları, alışveriş caddeleri, müzeleri, içinden geçen raylı sistemi ile Kepez ve Santral Antalya'nın en kaliteli bölgesi olacak. Antalya'yı kanatlandıracak dev proje halkın büyük desteği ile adım adım hayata geçiyor. Proje ile mahalle sakinleri tek kuruş ödemeden, metrekareleri kadar daire sahibi olacak, mülkleri 3 kat değerlenecek.

İki mahalledeki 3 bin 258 hak sahibinin yüzde 93'ü ön protokolü imzalayarak projeye 'evet' dedi. Bu Türkiye'de bir kentsel dönüşüm projesine halkın verdiği en büyük destek. Hak sahipleriyle asıl sözleşmeler de imzalanırken, tahliyesi yapılan evlerin yıkımına da başlandı. Modern çağın teknik imkan ve donanımlan göz önüne alınarak oluşturulan proje ile mahalle sakinleri, büyük meydanlar, göletler, müzeler, yeşil alanlar, çocuk parklan, alışveriş alanlan, yan açık pasaj alanlan, camiler, okullar, pazar alanlan, hastane gibi yaşam standartlanm en üst seviyeye çıkaracak sosyal alanlara kavuşacak. Proje toplam 261 bin metrekare yeşil alanıyla Türkiye'ye örnek bir yaşam merkezi olacak. Kepez ve Santral mahallelerinden raylı sistem hattı da geçecek.

BÖLGENİN DEĞERİ KATLANACAK
Proje boyunca kira yardımı yapılacak vatandaşların taşınma giderleri de karşılanacak. Antalya'nın çehresini tamamen değiştirecek projeyle hak sahiplerine tek kuruş ödemeden metrekare hakları kadar daire sahibi olma, aynı sokakta oturma, ister büyük bir tek daire ister küçük metrekareli iki daire sahibi olma gibi imkanlar da beraberinde sunuluyor. Proje tamamlandığında iki mahalle Antalya'nın en prestijli bölgelerinden biri haline gelecek ve değerini misli misli katlayacak.

ÇİFTÇİ ELEKTİRİĞİNİ GÜNEŞTEN KAZANACAK
Bir hayal daha gerçek oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in sulama birliklerine ve kooperatiflerine bedava elektrik vaadi hayat buldu. Büyükşehir Belediyesi, tarımsal sulamada çiftçinin enerji maliyetini sıfırlamak üzere Döşemealtı İlçesi'nde Güneş Enerji Santrali kurdu. Üretime hazır hale gelen santralin birkaç hafta içinde ulusal elektrik ağına bağlanması hedefleniyor.

YILLIK: 2.7 MİLYON KİLOVAT SAAT
Döşemealtı İlçesi, Mellidağ Bölgesi'nde 33 bin metrekarelik bir alanda kurulan 600 KW gücündeki ilk güneş enerji santralinin güneş panellerinin montajı tamamlandı. Güneş Enerji Santrali'nin bu ay içerisinde TEDAŞ kabul işlemlerinin ardından sisteme entegre edilmesi ve ulusal elektrik ağına dahil olması hedefleniyor. 4 aşamalı projenin ilk etabını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, 3 güneş enerji santrali daha inşa edecek. İkinci etabın montaj çalışmalannı sürerken, diğer iki santralin de ihale süreci de tamamlanmak üzere. Proje bittiğinde Büyükşehir Belediyesi yıllık 2 milyon 700 bin kilovat saat elektrik üretecek. Türkiye'de ilk kez tanmsal sulama birliklerinin elektrik ihtiyacı güneşten karşılanacak. Çiftçiler, elektriğe ücret ödemeden tanmsal sulamalanm gerçekleştirebilecek.

Star Antalya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181