Bitişik nizam nedir?
Kişiler tarafından merak edilen bitişik nizam nedir sorusunun yanıtını sizler için araştırdık.

Bitişik nizam nedir ?
Bitişik nizam yapı nedir sorusunun yanıtını verecek olursak ; Bitişik nizam birden fazla komşu parsellerdeki bitişik olan yapı nizamına denir. 

Bitişik nizamlarda ne kadar çekme mesafesi verileceği belirlenirken bahçenin konumu, yapının derinliği ve yapının katları göz önünde bulundurulur. Bitişik nizam çekme mesafesi hesaplanıp düşürüldükten sonra kullanılabilecek taban alanı ortaya çıkar. 

Parsellerdeki çekme mesafeleri şu şekildedir;
-Ön ve yol kenarına denk düşen bahçeler için minimum 5 metre  
-Yan bahçe için minimum 3 metre  
-Arka bahçe için minimum 3 metre 

Bodrum katı dahil 4 kattan yüksek olan binalarda kat başına çekme mesafesi yarım metre kadar artırılır. Ayrıca bina derinliği 7 metreden az ise bu mesafe 2 metreye kadar düşürülebilir. Binanın inşa edileceği parselin imar adasında  01.06.2013 tarihinden önce yapılmış binalar var ise çekme mesafesi yapılmış olan binaların durumuna göre hesaplanır. Eğer ki binalar yok ise yol mesafesinden 5 metre, arka ve yan bahçelerden ise 3 metre çekme mesafesi bırakılır.

Ayrıca komşu parsel mülk sahipleri ile hazırlanan bitişik nizam için muvafakatname belgesi ile çekme mesafeleride değişebilir.

Bitişik nizam nedir ve imarda bitişik nizam nedir sorusu ile ilgili gelişmeleri  ve haberleri sayfamızdan takip edeiblirsiniz.

Cemile GEDİKOĞLU / Emlaksayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181