Eminevim için yapılan şikayetler artıyor mu!
Faizsiz ev alma sistemi ile hizmet veren Eminevim için son dönemlerde artan şikayetler ve bu konuda yaşanan mağduriyetlerle ile ilgili bir çok vatandaş internet üzerinden şikayetlerini bildiriyor.

Eminevim sistemine dahil oldukları süreçlerden itibaren bir takım mağduriyetler yaşadıklarını iddia eden vatandaşlar özellikle üyelik iptali ve organizasyon ücreti hakkında mağdur olduklarını ifade ediyor.

Online olarak kurulan bir şikayet sitesine kayıt olarak haklarını arayan vatandaşların sorunlarının çözümü için seslerini duyurmak istediklerini belirtiyor.

İşte Eminevim Sistemi için yapılan şikayetlerden bazıları;



Eminevim Sistemi Nedir, Nasıl Çalışır?
Eminevim nedir diye baktığımız zaman bir nevi "altın günü" misali işleyen bir sistem ile karşılaşmış oluyoruz. Eminevim sisteminin temelinde imece ve yardımlaşma usulü bir yapı yatar. Sistem gereğince kişi, faiz ödemeden ve bütçesini aşmadan dilediği yerde dilediği zamanda gayrimenkul satın alabilmektedir. Elbirliği Sistemi olarak da bilinen bu sistemi şu şekilde özetlemek mümkün: Kişi, bütçesinin ne olduğunu ve ne tutarda bir ev satın almak istediğini belirler, bununla birlikte kaç ay taksit ödemek istediğini belirtir. Kişinin belirtmiş olduğu taksit sayısı, aslında içinde bulunduğu gruptaki kişi sayısını da belirlemiş olur. Her ay gruptaki kişilerin ödemiş olduğu taksit sayısı, toplamda bir ev parasına denk gelmiş olur.

Havuzda toplanan bu ev parası ile, noter eşliğinde yapılan sıra tespiti akabinde bir kişiye teslim edilmek üzere ev satın alınır. Peşinatı düşen ev fiyatı, doğrudan taksit sayısına bölünerek ortaya aylık ödenecek taksit miktarı çıkmış olur. Kura sistemi esasına dayanarak sisteme dahil oldukları andan itibaren ilk birkaç ay ev sahibi olamayan kişiler, ev sahibi olan kişilerden bir miktar para yardımı alırlar. Görüldüğü üzere imece ve destek usulü çalışan bu sistem sayesinde zincire katılan herkesin, zamanı geldiğinde ev sahibi olması mümkün olur.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181