Emlak alım satım vergisi 2019!
Milyonlarca kişinin merak ettiği emlak alım satım vergisi 2019 detaylarını sizler için araştırdık. 

Gayrimenkul alım ve satım işlemleri sırasında vatandaştan tahsil edilen tapu hizmetlerinin bedeline karşılık gelen bedele emlak alım satım vergisi denir. Emlak alım satım masrafları kapsamında yer alan emlak alım satım vergisi yani tapu harcı yalnız konut satış işlemlerinde değil tüm taşınmaz alım satım işlemleri sırasında ödenir. Bizde sizler için emlak alım satım vergisi oranı 2019 güncel oranlarını derledik.

Emlak alım satım vergisi 2019 detayları şu şekilde;
Bakanlar Kurulu kararıyla taşınmaz alım-satımlarından kadın istihdamına, yatırım ve üretimden ihracatın teşvikine kadar çeşitli alanlardaki vergi düzenlemeleri uygulamaya konuldu. Bu uygulama ile tapu harcı oranı da yüzde 4'ten 3'e düşürüldü.

Yapılan indirim ile tapu harcında oran 31 Aralık 2019 tarihine kadar yüzde 2 yerine yüzde 1,5 olacak. Uzatma kararı ile 31 Aralık 2019 tarihinde sona erecek olan emlak alım satım vergisi bu tarihten sonra yüzde 4 yani alıcıdan yüzde 2 satıcıdan yüzde 2 oranında uygulanmaya devam edecek.

Tapu devri için ne gerekli sorusunun cevabı için tıklayınız.
Tapu harcını alıcı mı satıcı mı öder sorusunun cevabı için tıklayınız.
Tapu devri ne kadar tutar sorunun cevabı için tıklayınız.

Emlak alım satım vergisi 2019 detaylarını sizler için derledik. Emlak alım satım vergileri 2019 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181