Ev kira sözleşmesi örneği!
Ev kira sözleşmesi örneği ile ilgili detayları sizler için araştırdık. Ev kira sözleşmesi yani kira kontratı, kiracı ve kiralayanın bilgilerini, kira artış oranını, kiranın ödeneceği tarihi, kiranın bedelini, uyulması gereken hususları barındıran ve biracı ile ev sahibi arasında yapılan sözleşmeye denir.

Ev sahibi ile kiracı arasındaki hukuki bağı sağlayan kira kontratı doldurulurken bazı maddelere dikkat edilmesi gerekir. Kira sözleşmesindeki kiralanan dairenin adresine ve kiracı ile kiralayanın da iletişim bilgilerine yer verilmesi gerekiyor.

İletişim bilgilerinde ne olursa olsun daire, dairenin bulunmuş olduğu mahalle, cadde ve sokak, numarası bulunması gerekiyor. Bununla birlikte evi kiralayacak olan kişinin T.C. kimlik numarası, kira bedelini hangi aralıklar ile ödeyeceği, kiralanan alanı hangi amaç ile kullanacağı gibi bilgilerin de ev kira sözleşmesi içerisinde yer alması gerekmektedir.

Ev kira sözleşmesi örneği için tıklayınız.

İşte ev kira sözleşmesi nasıl yapılır sorusunun cevabı;

- Kira sözleşmesinde kiraya mevzu olan gayrimenkulün daire bulunmuş olduğunun belirtilmesi ve karşısına hangi ilde bulunduğu yazılmalıdır.
- Kira sözleşmesi hazırlarken, pul yapıştırılmalı ve sözleşmenin imzalandığı tarih belirtilmeli; ek olarak imza atılmalıdır.
- Sözleşme imzalama aşamasında ödenen nakit para da kontratta gene tarih de belirtilerek yazılmalı, imzalar atılmalıdır.
- Dairede yer edinen demirbaşlara ilişkin durumlar açıkça belirtilmelidir.
- Kira sözleşmesi, her iki tarafı da haklarının güvenliği için noter huzurunda yapılmalı.

Ev kira sözleşmesi örneği ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181