Gabari nedir?
Gabari nedir sorusuna kısaca cevap vermek gerekirse; İnşaatı yapılacak yapının boyut sınırlarını belirleyen ölçülerden biri diyebiliriz.

Gabari nedir?
İnşaatı yapılacak olan bina için belediye tarafından öngörülen azami yüksekliğine gabari denir. Gabari emsal ile ilişki içindedir. İnşaat alanı için sınırları belirleyen gabari ve emsal inşaat için önemli iki temel kavramdır.

Gabari binanın yüksekliğini belirlerken emsal ise inşa edilecek binanın toplam inşaat alanı sınırları içerisindeki hesaplamaları anlamına gelir. Emsal ise yapılacak olan binanın kat sayısını belirler. Bu iki terimin birbiri ile bağlı olmasının sebebi bina yüksekliği belirlendiği taktirde binanın kaç katlı olarak inşa edileceği de hesaplandığından dolayıdır.

Tapuda KAKS olarak ifade edilen emsale göre;
1000 metrekarelik bir arsaya 
2,07 emsal ile
1000x2,07= 2.070 metrekare net inşaat alanı yapılabilir.

Gabari nedir sorusunun detaylarını sizler için derledik. Gabari ne demek emlak ve inşaat gabari nedir gibi bilgi haberlerini sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181