Kat irtifakı harcı 2018!
Kat irtifakı harcı 2018 ile ilgili detayları sizler için araştırdık. İnşaatı yapılacak veya yapılmakta olan arsa üzerinde almayı düşündüğünüz dairenin hissesine düşen arsa tapusuna kat irtifakı denir.

Kat irtifakı, inşaatı henüz başlamamış ya da inşaat halindeki ev için, müteahhit ile evi satın alan arasında yapılan karşılıklı bir anlaşmaya verilen addır. Tarafların karşılıklı yükümlülük içinde olduğu kat irtifakı belgesi tapu dairesinden alınır. Kat irtifakında müteahhit binanın özellikleri hakkında garanti verirken, alıcı da ödemelere mutabık kalacağına dair söz vermiş olur.

Kat irtifaklı bir taşınmaz alınırken kat irtifakı harcı 2018 ödenmesi yapılıyor. Ödenmesi zorunlu olan bu kat irtifakı tapusu harcı 2018 oranları her sene yeniden belirleniyor. Bizde sizler için kat irtifakı harçları ne kadar sorusunun cevabını araştırdık.

Kat irtifakı tapu harcı oranı 2018 şu şekilde;
Konutlarda Her Bağımsız Bölüm Başına adet 100 TL
Ticaretlerde 100 metrekareye Kadar (dahil) Bağımsız Bölüm Başına adet 550 TL
3.Ticaretlerde 100 metrekare Üzeri Bağımsız Bölümlerde İlave Her Bir metrekare için 6.2 ye İlave Olarak metrekare 1 6.3 TL
Diğer Fonksiyonlarda 100 metrekare ye Kadar (dahil) Bağımsız Bölüm Başına adet 450 TL
Diğer Fonksiyonlarda 100 metrekare Üzeri Bağımsız Bölümlerde İlave Her Bir metrekare için 6.4 e İlave Olarak metrekare 0.5 6.5 TL

Kat irtifakı harcı 2019 oranları belli olduğu zaman 'emlaksayfasi.com.tr' adresinde yer alacak.

Kat irtifakı için gerekli belgeler şu şekilde;
- Dilekçe (Tapuda adı geçen maliklerin imzası ile=
- Tapu fotokopisi
- Ruhsat fotokopileri
- 1 adet belediye onaylı mimari proje ile 2 adet mimari proje

Kat irtifakı harcı 2018 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Kat irtifakı başvuru evrakları için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181