Kira artışı neye göre hesaplanır?
Kira artışı neye göre hesaplanır sorusunun detaylı cevabını sizler için araştırdık. Kira artışı kira kontratının bittiği tarihten itibaren uygulanır. Yılda bir kez yenilenen kira sözleşmesinin bittiği tarihten itibaren mülk sahibinin güncel kira artış oranını baz alarak zam yapma hakkı vardır.

Kira artışı neye göre hesaplanır?
Kira artışı her ay Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan oranlara göre hesaplanır. Kira artış oranı Yargıtay tarafından belirtilen "kira artış oranı ÜFE'ye göre belirlenir" kararı Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE)'nin 12 aylık ortalamalarının değişim oranına bakılarak bulunur.

Fakat Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı (YEP) ile 2019 -2021 yılları arasında kira artış oranları TÜFE'ye bakılarak hesaplanacak. Bu tarihe kadar Yargıtayın kararı doğrultusunda ÜFE oranları kullanılmaya devam edecek.

Kira artışı neye göre hesaplanır sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Kira artış oranı Ekim 2018 ne zaman belli olacak sorusunun cevabı için tıklayınız.
Eylül 2018 dükkan kira artış oranı için tıklayınız
Konut kira artış oranı Eylül 2018 için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181