Kira gelir beyannamesi ne zaman verilir 2021!

Taşınmaz sahipleri tarafından merak edilen kira gelir beyannamesi ne zaman verilir 2021 sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

Kira gelir vergisi konut veya işyeri olan kişilerin gelir elde ettiği durumlarda ödemekle yükümlü olduğu vergiye denir. Yeni yıla girilmesinin ardından da birçok taşınmaz sahibi 2021 yılı kira gelir beyannamesi ne zaman verilir ve 2021 kira gelir beyannamesi ne zaman verileceksorularının cevabını merak ediyor. Bizde sizler için bu soruların cevaplarını derledik.

Kira gelir beyannamesi ne zaman verilir 2021 sorusunun detayları şu şekilde;
Konut veya işyeri sahibi olan kişiler kira gelirleri için kira gelir vergisi beyanı satış gelirleri için ise değer artış kazancı vergisi ödemesi yapacak. İstisna oranından kira geliri yüksek çıkan kişiler kira gelir vergisi ödemekle yükümlüdür. 2020 yılında elde edilen kira gelirinin beyanname verme süresi 1 Mart 2020 itibariyle başlayacak ve 31 Mart 2020 tarihinde sona erecek.

Gelir Vergisi Kanununun 21. maddesinde yer alan mesken kira gelirleri için uygulanan istisna tutarı, 2021 yılında elde edilen kira gelirleri için 7.000 TL olarak tespit edildi. Bu istisna tutarı 2020 yılında ise 6.600 TL idi.

Bu kapsamda 2021 yılı içerisinde verilecek beyanname istisna oranı konutlar için 6.600 TL olarak uygulanacak. Yani 2020 yılında elde edilen konut kira gelirlerinin yıllık toplamı 6.600 TL’yi aşmıyorsa beyan edilmeyecek ve vergi ödenmeyecektir.

Kira gelir beyannamesi ne zaman verilir 2021 sorusunun detaylarını sizler için derledik. Kira geliri beyannamesi 2021 ne zaman ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Emlak vergisi beyannamesi için gerekli evraklar detayları için tıklayınız.
Emlak vergisi beyannamesi internetten nasıl verilir sorusunun cevabı için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181