Kira stopajı oranı 2018!
Kira stopajı oranı 2018 ile ilgili detayları sizler için araştırdık. Kiraya verilen mallar üzerinden kesilen vergiye kira sitopajı denir.

Kiracı tarafından ödenmek zorunda olan kira stopajıyla ilgili mülk sahibinin herhangi bir sorumluluğu bulunmuyor.

Kira stopajı oranı 2018 detayları şu şekilde; Gelir Vergisi Kanunun 94. maddesi ile stopaj kesintisi yapılacak olan ödemeler belirlenmektedir. Bur maddeye göre kiralanan işyerleri yüzde 20 oranında stopaj vergisine tabidir. Kira stopaj oranı net kiranın brüte çevrilerek yüzde 20'sinin hesaplanması ile bulunur.

Kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira kontratında net olarak belirtilen miktar kiracının mülk sahibine ödeyeceği tutardır. Brüt olarak ifade elin miktar ise kiracının mülk sahibine ödeyeceği tutara kira stopaj kesintisinin eklenmesiyle bulunan fiyattır. Kiracı yapılan bu kira ödemesinin brüt tutarı üzerinden yüzde 20 oranında gelir vergisi kesintisi yapmak zorundadır. Bu kesinti gelecek aylara veya yıllara ait olmak üzere peşin ödenen kira bedeli üzerinden de yapılacaktır.

Kira stopajı oranı 2018 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181