Konut bağımsız bölüm ne demek?
Birçok kişinin merak ettiği konut bağımsız bölüm ne demek sorusunun cevabını sizler için araştırdık. 

Taşınmaz sahibi olan ya da olmak isteyen bir çok kişinin merak ettiği tapuda bağımsız bölüm nedir sorusunun cevabını sizler için araştırdık. İşte konut bağımsız bölüm ne demek sorusunun cevabı...

Bağımsız bölüm inşaatı tamamlanmış bir yapıda yer alan tüm kullanılabilir alanların her birine verilen addır. Yani Konut bağımsız bölüm bir binada bulunan her bir daireye denir. Bağımsız bölüm yalnızca dairelere denilmemektedir. Taşınmazda yer alan katlar, işyerleri, depolar gibi kullanılabilir tüm alanlar bağımsız bölümlerdir. Kısaca bağımsız bölüm tek başına da kullanılabilir durumda olan birimlere denir.

Bir yapı üzerinde bir veya birden fazla bağımsız bölüm bulunabilmektedir. Bu bağımsız bölümlerin sahibi tek bir kişi olabildiği gibi her bir bağımsız bölümüm ayrı ayrı sahibi de olabilir. Bağımsız bölümlerin sahiplerini belli eden şey ise tapulardır. Her bir bağımsız bölümün sahibinin kendisine ait olduğunu gösteren tapusunun olması gereklidir.

Bağımsız bölüme sahip olan kişi ana yapı üzerinde kat maliklerine sormadan herhangi bir onarım veya değişiklik yapma hakkına sahip değildir. Bu ortak alanlarda değişiklik yapamayacağı gibi kendi bağımsız bölümünde yaptığı değişiklik ana yapıya zarar verecek bir değişiklik ise bunu da yapma hakkına sahip değildir. Ancak tüm mülk sahipleri tavan, taban ve duvar gibi birbirine bağlı yerlerde ana yapıya zarar vermeyecek düzenlemelere izin verdikleri taktirde onarım ve değişim yapılabilir.

Birden fazla bağımsız bölüme tek bir kişinin sahip olması durumunda diğer konutlara ve ana yapıya zarar vermemek kaydıyla duvar yıkımı ya da alanların birleştirilmesi işlemleri yapılabilir. Fakat bu işlem yapılırken ana yapı ve diğer bağımsız bölümler zarar görürse veya kural ihlali yapılırsa kişi bazı yaptırımlarla karşılaşır.

Konut bağımsız bölüm ne demek sorusunun cevabını sizler için derledik. Bağımsız bölüm alanı nedir ve konut bağımsız birim ne demek sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181