Konut desteği nedir?
Konut desteği nedir sorusunun cevabını sizler için araştırdık. Birçok kişinin merak ettiği konut edindirme desteği kişilerin ilk kez ev sahibi olmalarını kolaylaştırıyor.

Devlet destekli konut hesabı nedir?
Konut destek hesabı nedir yada konut desteği nedir sorusunu cevabı şu şekilde; Konut desteği kapsamında ilk kez ev sahibi olacaklara yönelik başlatılan ve konut hesabına devlet tarafından yapılan katkıya denir.

Devletin uyguladığı katkı konut hesabına yatırılan miktar arttıkça artıyor. 3 yıl sistemde kalma ve düzenli ödeme yapma şartının bulunduğu konut desteği 2018 içerisinde devlet katkısı 15 bin liradan 20 bin liraya, azami devlet katkısı oranı yüzde 20'den yüzde 25'e çıkarıldı. Fakat yeni yasa teklifi ile 2019 yılında bu miktarın 20 bin liradan 25 bin liraya çıkarılması bekleniyor.

Devletin sunduğu bu destekten faydalanabilmek için konut hesabı açtıran kişinin üzerine kayıtlı herhangi bir taşınmazının bulunmaması ve mevduat veya katılım bankalarında TL cinsinden mevduat hesabı veya katılım fonu hesabı açtırması gerekiyor.

Konut desteği nedir detaylarını sizler için derledik. Konut hesabı desteği nedir ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.
Konut desteği şartları için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181