Konut destek hesabı
Konut destek hesabı açtırılarak düzenli ödeme yapıldığında oluşan birikim karşılığında, devletten belirlenen oranlarda destek alınabiliyor. İlk kez konut alacaklara devlet tarafından verilecek olan konut desteğini kazanmak için öncelikle herhangi bir bankada konut hesabı açtırılması gerekiyor.

Konut destek hesabı açtıracak kişinin Türk vatandaşı olması, 07.04.2015 tarihi itibariyle tamamı kendi adına kayıtlı kat mülkiyeti, kat irtifakı veya müstakil tapulu başka bir konut sahibi olmaması ve 18 yaşını doldurmuş olması gerekiyor. Devlet tarafından verilecek olan desteği hak edebilmek için ise az 3 yıl boyunca düzenli olarak konut hesabına düzenli ödeme yapmış olması gerekiyor.

Konut hesabı uygulamasında devlet desteği oranı artıyor mu sorusunun cevabı ise şu şekilde. 2016 yılında uygulamaya konulan konut hesabı uygulamasında geçtiğimiz günlerde açıklanan yeni yasa mecliste onaylanırsa, devlet katkısı tutarı 15 bin liradan 20 bin liraya, yüzde 20 olan azami devlet katkısı oranı ise yüzde 25'e çıkarılacak.

Konut destek hesabı ile ilgili yeni gelişmeleri ve yeni destek tutarları güncel olarak sayfamızda yer alacak.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181