Konut kredisinde DASK sigortası zorunlu mu?
Konut kredisinde DASK sigortası zorunlu mu sorusunun cevabını sizler için araştırdık.  Sigorta şirketlerin poliçelerine göre farklılık gösteren konut sigortası yaptırdığınız taktirde evinizi güvence altına almış oluyorsunuz.

Konut kredisinde DASK sigortası zorunlu mu?
Konut kredisi kullanırken bazı sigortaların yaptırılması isteniyor. Bu sigortalar kapsamında DASK, hayat sigortası, konut sigortası ve ferdi kaza sigortası yer alıyor. Fakat bu sigortaların hepsinin yaptırılması mecburi kılınmıyor. Ancak kredi kullanırken DASK sigortasının yaptırılması zorunlu kılınıyor. 

Daha genel ve zorunlu olan DASK (Zorunlu Deprem Sigortası) poliçesi deprem sonucu oluşan yangın, patlama, tsunami ve yer kaymasının sadece binada meydana getirdiği hasarları giderir. Fakat DASK poliçesini aşan zararlar bu sigorta ile karşılanamadığı için bu durumda devareye konut sigortası girer. DASK harici diğer sigortaları zorunlu değildir.

Konut kredisinde DASK sigortası zorunlu mu sorusunun cevabını sizler için derledik. Konut sigortası teminatları için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181