Yapı ruhsatı şartları!
Yapı ruhsatı şartları ile ilgili detayları sizler için araştırdık. Yapı ruhsatı, belirlenen proje kapsamında bir inşaatın yapımına başlanması için verilen izin belgesine denir.

Yapı ruhsatı şartları şu şekilde;
İnşaatın başlaması için mimari proje ve diğer gerekli belgeler ile birlikte yapı ruhsatının alınması gerekir. Ruhsatın alınabilmesi için belediye ya da valilik bürolarına yapı sahipleri veya kanuni vekillerince dilekçe ile başvuru yapılması gerekir.

Başvuru yapılacak dilekçenin içerisinde tapu, mimari proje, statik proje, elektrik ve tesisat projeleri, resim ve hesapları, röperli veya yoksa, ebatlı krokinin bulunması gerekir. Belediye veya valilikler tarafından verilen dilekçe incelenir ve herhangi bir yanlışmlık yoksa başvuru tarihinden itibaren 30 gün içerisinde yapı ruhsatı verilir. 

Verilen dilekçede yer alan beldelerde eksiklik veya yanlışlık olduğu tespit edildiği taktirde başvuru tarihinden itibaren 15 gün içerisinde başvuru yapan kişiye eksiklik ve yanlışlıklar bildirilir. Başvuru yapan kişi bu eksiklik ve yanlışlıkları düzelttikten sonra yaptığı müracaat onaylanırsa 15 gün içerisinde yapı ruhsatı çıkar. İnşaat ruhsatı alma şartları bu şekildedir.

İnşaata başlanırken alınan yapı ruhsatı, inşa edilecek tüm yapılar için zorunlu bir belgedir. Bir binanın yapılabilmesi ve inşaatına başlanabilmesi için inşaat ruhsatı gerekmektedir. İnşaat ruhsatı olmadan başlanan binalar kaçak yapı sayılır. Bu sebepten kaçak yapı sayılan binaların için durdurma ve yıkım kararı verilebilir.

Yapı ruhsatı şartları ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181