İzmir'de 12 bin konut ve AVM yapılacak!
İzmir'de gayrimenkul sektöründeki yatırımlar hızla devam ediyor. Kentte ön plana çıkan 50 projede 2019 yılına kadar İzmir'e 20 milyar liralık yatırımla 12 binden fazla yeni konut ve çok sayıda alışveriş merkezi kazandırılacak. 12 bin 249 bin konutu barındıran 50 büyük proje, Bornova, Bayraklı, Çiğli, Karşıyaka, Gaziemir, Konak, Menemen, Torbalı, Narlıdere ve Çeşme'de hayata geçirilecek.

İzmir'in İstanbul Otoyolu ve Ankara Yüksek Hızlı Treni (YHT) projelerinin meyvelerini şimdiden toplamaya başladığını belirten sektör temsilcileri, en büyük sıkıntılarının ise, kentte yeterli arsa üretilememesi olduğunu vurguladı. 50 büyük projede brüt metrekare fiyatı ortalaması 4 bin lira civarında. En düşük metrekare fiyatı 1700 TL ile Ulukent'te. Metrekaresi en pahalı konutlar ise, 6 bin 400 lira ile Konak'ta inşaatına yeni başlanan karma projede yer alıyor.


Yeni Asır Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181