Demirtaş Meydanı Projesi hız kesmeden devam ediyor!
Başkan Mustafa Dündar; “Proje kapsamında kamulaştırmalar için ciddi bir süreç yaşadık. Meydanın uygulanacağı yamaçlardaki binalar, kamulaştırma işlemlerinin ardından tek tek yıkıldı. Türk Telekom binası da, alanda kamulaştırılan son binaydı. Onun yıkımını da gerçekleştirerek, meydan projemizin önündeki büyük bir engeli daha ortadan kaldırmış olduk” dedi.

Proje uygulama alanında incelemelerde bulunarak, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan başkan Mustafa Dündar, “Demirtaş’ın Osmangazi’ye bağlanmasından sonra, buradaki planların uygulanması noktasında ciddi çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımızın bir sonucu olarak Demirtaş, bu gün Osmangazi’de planlı bir gelişme gösteren örnek mahallelerimizden biri oldu. 2009 da 12 bin olan nüfus bu gün 60 binlere ulaştı. Ancak, planların uygulanması sonucu çarpık yapılaşma yerine, modern ve planlı bir gelişme izleniyor. Bizler de, bu büyümeye paralel bir şekilde meydanı genişletiyoruz. Eski meydanın bulunduğu alan, bu gün 12 bin metrekarelik yeni ve modern bir meydana dönüşüyor. İçerisinde yer alan yeni camisi, yeni hizmet binası, yeşil alanı, kapalı otoparkı ile Demirtaş’a yakışan bir meydan olacak” dedi.

Demirtaş’a güzel bir meydan kazandırmak için başlattıkları çalışma kapsamında, ilk etapta eski belediye binasını yıkarak yerine yeni cami inşa ettiklerini belirten Başkan Dündar, “Bu gün, modern mimarisiyle dikkat çeken yeni camimizde namaz kılınmaya başlandı. Son olarak, Türk Telekom binası kamulaştırılarak yıkılıp, meydanın yapılacağı alana dahil edildi. Bir yandan da proje çalışmalarımızı yürüttük. Şu anda ihale süreci tamamlanan meydanda inşaat çalışmalarına yakında başlayacağız. Demirtaş mahallemize büyük bir değer katacak proje kapsamında altı otopark, üstünde sosyal tesisler ve düğün salonuyla, mahallemize hizmet edecek güzel bir bina yapacağız. Eski camimizi yıkıp meydana dahil ederek, vatandaşın rahat nefes alacağı güzel bir meydan haline getireceğiz” diye konuştu.

Başkan Mustafa Dündar, başkan yardımcıları ile birlikte gerçekleştirdiği incelemelerin ardından, alt katı ibadete açılan yeni camide kıldığı ikindi namazının ardından, cami inşaatını gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181