İnegöl'ün katlı otopark projesi ihaleye çıkıyor!
İnegöl merkezinde yaşanan trafik yoğunluğu ve park sorununa neşter vuracak yeni bir proje daha hayata geçmek için gün sayıyor. İnegöl Belediyesi tarafından projelendirilen eski Alyans düğün salonunun bulunduğu alanda yapılacak katlı otoparkın ihale tarihi belli oldu. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bugün yapılan encümen toplantısında encümen üyeleri ile birlikte yaptığı açıklamada 16 Ağustos 2016 Salı günü iki aşamalı ihalenin ilkinin gerçekleştirileceğini duyurdu.

İHALE TARİHİ VE SAATİ BELLİ OLDU
Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Aktaş, İnegöl Belediyesi olarak önümüzdeki hafta encümen huzurunda yapılacak ihaleyi bir hafta öncesinden tüm ilgililerle ve kamuoyu ile paylaşmak adına bir araya geldiklerini söyledi. Projeyle ilgili vaziyet planı ve çalışmanın projelerinin hazırlandığını da belirten Aktaş, “Bugün 9 Ağustos, inşallah 16 Ağustos Salı günü saat 10.00’da ihalemiz meclis salonunda gerçekleştirilecek. Cuma Mahallesi 31 ada 60 parselde 1900 m2 arsa üzerine 5426 m2’lik otopark yapılacak. Ayrıca zemin katta da iki adet işyeri teşekkül ettirilecek. Asma katlarla beraber 1277 metrekare. Bununla alakalı vaziyet planları, yapılacak çalışmanın plan ve projeleri hazırlandı. Hatta bununla ilgili Müteahhitler Derneğimize de biz bir nüshasını gönderdik. Orada şartnamede de her şey belirtilmiş” dedi.

110 ARAÇLIK OTOPARK
Projede yer alan iki adet işyerinin ihaleyi alan kişiye, otoparkın ise İnegöl Belediyesine ait olacağını vurgulayan Aktaş, “1277 m2’lik 2 adet işyeri bu ihaleyi alan kişiye kalacak. Otoparkın kullanımı da tamamen İnegöl Belediyesine ait olacak. Eski alyans düğün salonu diye tabir ettiğimiz yerde yapılacak bu çalışmayla ilgili 110 araçlık otopark İnegöl Belediyesi kontrolünde olacak ve şehir merkezinde bir rahatlama sağlamış olacağız” diye konuştu.

İKİ AŞAMALI İHALE
İhalenin 3 milyon 394 bin 436 TL muhammen bedel üzerinden yapılacağını da belirten Alinur Aktaş, “İşyerleri kişinin kendine, otopark da İnegöl Belediyesine kalmak kaydıyla 3 milyon 394 bin 436 TL’lik muhammen bedel üzerinden ihaleye çıktık. Bunun üzerinde teklifler alınacak. Daha sonra ilk 3 teklif arasından tekrar en yüksek teklif baz alınarak ikinci bir değerlendirmeye gidilerek ikinci bir teklif istenecek” açıklamalarında bulundu.
Aktaş, inşaat sektörüyle ilgilenen ve müteahhitlik yapan tüm taraflara konuyu ifade etmek istediğini dile getirerek şöyle devam etti: “Bu rakamları temin ederken de açıkçası biz hem otoparkın maliyetini hem de bu dükkanların satış fiyatının ne olduğu anlamında yaptığımız inceleme ve araştırma neticesinde bu rakama vardık. İnegöl’ümüz için Belediyemiz için ve tabi ki burayı alıp işletecekler için hayırlı uğurlu olsun.”

NAKİT ÖDEMEYE %10 İSKONTO
İhaleyi alan kişinin bu bedel üzerinden yapacağı ödemenin 12 taksit şeklinde tahsil edilebileceği, ödemenin nakit olması durumunda ise %10 indirim yapılacağı ifade edildi.

İnegöl Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181