Osmangazi'de 7 yılda 528 bin metrekare alan kamulaştırıldı!
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, görevdeki 7.yılını basın mensuplarına anlattı. Yunuseli ve Demirtaş'ın bir cazibe merkezi haline dönüştürüldüğünü, Soğanlı Kentsel Dönüşüm birinci etapta 5.katların yükseldiğini, Kent Meydanı'nda 46 milyon liralık kamulaştırma yaptıklarını ve çalışmaların hızla ilerlediğini ifade eden Dündar, Demirkapı ve Hisar İçi'ndeki yeni projelerle tarih şehri kimliğini ayağa kaldırdıklarını söyledi. Dündar, 7 yılda 528 bin metrekare alanı kamulaştırdıklarını 326 milyon lira kaynak ayrıldığını belirtti.



ÇARPIK YAPILAŞMA

Dündar, yeni otoyol projesinin hayata geçmesi ve hızlı tren projesiyle Bursa'nın yeni yön aldığını, şehrin büyüyerek dışa doğru açılacağını ifade ederek şunları söyledi: "Geçmişte olduğu gibi Balkanlar ve Anadolu'dan gelenlerde olduğu gibi gelişimi iyi takip edemezsek, çarpık yapılaşma ortaya çıkar. Şimdiki süreci iyi yönetmeliyiz. En çok şikayet ettiğimiz konu imar komisyonlarında bireysel imar değişikliği. Bu şehir büyür. Bizim ellerimizle büyür, gözümüzün önünde büyür ama kendi halinde büyür. Bir vizyon koyamazsak, adam gelip ev yapacaktır. Biz buna üst ölçekten bakamazsak bir şekilde yolunu bulacak arsayı alıp gökdelen, fabrika izni alacak. Kendi halinde büyümüş olacak. Biz bu işe nüfuz eder, vizyon koyarsak şehrin gelişimini ileriye yönelik planlayıp şekillendirebiliriz. Bu çerçevede kentsel dönüşümü yapıyoruz. Kent meydanı vizyon bir proje. Çok farklı projelerin olduğu bölge olacak. Sadece belediye önüne değil, valilik ve yolun altında Santral Garaj bölgesini de kapsayan ciddi bir dönüşüm planlıyoruz. Bunun ciddi mali yükleri var. Ama bundan sonra Osmangazi cazibe merkezi oldu. Bir gün herkes Osmangazi'de yaşamak isteyecek" diye konuştu.


HER KÖYE PARK VE SPOR ALANI
250 okuldan 223'ünün tamir bakımının yapıldığını, kültür, sanat, spor ve eğitime iyi bir kaynak ayırdıklarını hatırlatan Başkan Dündar, "2014 yılında 150 yeni park sözü vermiştik. Bunun 46'sını yaptık. Her köye park ve spor alanı kazandırıyoruz. 18 dağ köyünde 1000 haneye kiraz ve ceviz fidanı dağıttık" dedi. Dündar, "Bir çok mahallede köprü, üst geçit, bulvar ve otopark hizmetlerimiz tamamlandı. Çıkmaz sokakları açıyoruz. Her projemizde otopark çalışmamız devam edecek" diye konuştu.

ÇEVRE BİLİNCİ OLUŞTURULDU
Dündar, "7 yıl önce personel sayımız 692 iken bugün 1019'a ulaştı. Temizlik araçlarımız günde 11 bin kilometre yol yapıyor. Çevre bilincini oluşturmak için 7 yılda 470 okulda 107 bin öğrenci ile bir çok proje gerçekleştirdik. 77 bin ton ambalaj atığı topladık, ekolojik yaşam merkezi, atık getirme ve geri dönüşüm tesisi oluşturuyoruz. Hijyenik kurban kesim tesisleri yapacağız" şeklinde konuştu.

Hürriyet Bursa Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181