Yıldırım'da kaçak yapılaşma ile mücadele hız kesmeden devam ediyor!
Kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilçenin yüzde 33’ünü yeniden planlayarak Yıldırım’ı çarpık yapılaşmayla anılmayan, modern şehir kimliğine kavuşturmak isteyen Yıldırım Belediyesi, diğer yandan da kaçak yapılaşma ile mücadelesine hız kesmeden devam ediyor. Yapılan çalışmalar kapsamında Yıldırım Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri 2014 yılının mart ayından itibaren ruhsatsız ve ruhsata aykırı olduğu tespit edilen 308 yapı hakkında yıkım işlemleri gerçekleştirerek kaçak yapılaşma ile mücadelede kararlılığını gösterdi. Kaçak yapılaşmanın kanuna aykırı oluşunun yanı sıra kullanılan malzeme kalitesizinin vatandaşların can güvenliğini tehdit etmesi ve plansız yapılaşmaya neden olması sebebiyle Yıldırım Belediyesi ilçede bu gibi yapıların şehrin gelecek hedeflerinin önüne çıkmasına izin vermiyor.

DEPREM GERÇEĞİ HATIRLATMASI
Yıldırım’a güvenli ve modern bir çehre kazandırırken kaçak yapılaşmayla mücadelenin devam edeceğinin altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İlçemizde kaçak yapılaşma sonucunda yaşadığımız sıkıntılar ortada. Daha sağlıklı, güvenli ve modern Yıldırım’ı inşa ederken kaçak yapıların yolumuza çıkarak hedefimize ulaşmamızı engellemelerine izin vermeyeceğiz. Deprem gerçeğini göz önünde tutarak önlemlerimizi almak zorundayız. İnsanlarımızın güvenilir olmayan evler inşa etmesine göz yumamayız. Güvenli konutlarda yaşamak vatandaşlarımızın temel haklarındandır. Bu anlayış doğrultusunda bir taraftan güvenli konutlar üretirken diğer taraftan da şehir estetiğine uygun modern bir Yıldırım inşa ediyoruz. Vatandaşlarımızdan temel isteğimiz bu konuda hassas olmaları ve göz göre göre ileride büyük acılar yaşanmaması adına kaçak inşaattan uzak durmalarıdır” diye konuştu.

‘HEMŞEHRİLERİMİZ DUYARLI OLMALI’
Kaçak yapılaşma yüzünden vatandaşların sıkıntı yaşamasını istemediklerini de aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Kaçak yapı konusunda aileler başta olmak üzere herkesin duyarlı olmasını istiyoruz. Kalitesiz ve eksik malzemelerle inşa edilen kaçak yapılar can güvenliğini tehdit ediyor. Vatandaşlarımız kaçak yapıların çocuklarımızın hayatını tehdit etmesine izin vermemeli. Kentsel dönüşüm hamlesi ile şehrimizin yarınlarını inşa ederken kaçak inşaat yaparak geleceğimizi karartmayalım” ifadelerini kullandı. İlçeyi daha güvenli, sağlıklı ve modern konutlarla donatmak için çalışmaların hızla devam ettiğini ifade eden Başkan Edebali, “Yıldırım’ı bulunduğu konumdan daha iyi bir noktaya getirmek, hemşehrilerimizin yaşamaktan mutluluk ve huzur duyacağı bir şehir oluşturmak için somut adımlar atmayı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181