2018 konut satışlarında hedef 2 milyon!
Geçen yıl 1 milyon 409 bin 314 konut satarak rekor kıran gayrimenkul sektörünün temsilcileri, bu yıl 2 milyon konut satmayı hedefliyor. 

2017'de ülke genelinde satılan konut Sektörün önü acık sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 5,1 arttı ve bir milyon 409 bin 314 oldu. Sektör temsilcileri, devlet teşvikleri ve kampanyaların sürmesi, bankaların konut kredisi taleplerine olumlu dönmesinin yanı sıra yeni finansal çözümlerin sağlanması durumunda, bu yıl da aynı rakamların yakalanacağını tahmin ediyor.

KREDİLİ SATIŞLAR GERİLEDİ 
DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya yaptığı açıklamada, geçen yıl konut satışında rekor kırıldığını, bu yıl da yatay seyir beklediklerini söyledi. Dumankaya, bir milyon 400 bin hedefi aşıldığında sektörün çok başarılı bir yıl geçirmiş olacağını belirterek, dünya konjonktürü, dolardaki artış, faizlerdeki yükselişler düşünüldüğünde ipotekli satışlarda kısmen biraz gerileme beklendiğini ifade etti.

BİR MİLYON ÜSTÜ İYİ RAKAM 
NEF İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, gayrimenkul sektöründe satışların bu yılın ilk 3 ayında geçen yılın ilk 3 ayıyla aynı seviyede olduğunu belirtti. Timur, geçen yılı rekor düzeyde konut satışıyla kapattıklarını hatırlatarak, şunları söyledi: "Gayrimenkulde bir milyonun üzerindeki herhangi bir satış çok iyi rakam. Avrupa'da en fazla konut satılan ülkede yılda 550 bin konut satılırken, bizde iki katı gayrimenkul satışı olması çok iyi. İlk üç ay, geçen yılla benzer bir rakamla gitti." 

SEKTÖRÜN ÖNÜ AÇIK
Akkök Holding İcra Kurulu Başkam Ahmet Cemal Dördüncü, Türkiye'nin ilerleyen dönemler için çok ciddi bir konut ihtiyacının olduğunu dile getirdi. Gayrimenkul sektöründe "balon"dan bahsedildiğini ama böyle bir durumun olmadığını sektörün ileri gelenlerinin ifade ettiğini söyleyen Akkök, "Nüfusun artması, aile yapısının daha küçük ailelere dönüşmesi gibi sebeplerle şu anda en az 800 bin le bir milyon arasında konut açığı olacak Dolayısıyla sektörün geleceği çok açık. Sektör bu yıl yüzde 6 büyür" dedi. 

FAİZ DURGUNLUĞU
GÜL Yapı İnşaat Yönetim Kumlu Başkanı Ali Gül de "Kredi faizlerinin yüksek oluşundan dolayı bir durgunluk var. Onun da yaz dönemlerinde değişeceğini ve iyileşeceğini düşünüyoruz. Beklentilerimiz var, inşallah iyi olacak" ifadelerini kullandı. Gül, KDV ile ilgili teşvikin şu anda Meclis'te görüşüldüğünü ve tapu harçlarıyla ilgili bir düzenleme yapılacağı yönünde çalışmalar olduğunu ifade etti.

Güneş Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181