Yapılacak değişiklikle yabancıya konut satışında 10 milyar doları yakalayabiliriz!
Yabancılara gayrimenkul alımında vatandaşlık imkanı tanıyan 1 milyon dolarlık alt sınırın 300 bin dolara düşürülmesi halinde, yıllık 10 milyar dolarlık satış yapılabileceği yönünde görüş bildiren gayrimenkul sektörü temsilcileri, konu hakkındaki değişikliğin yakın zamanda açıklanmasını bekliyor. Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin, sektör temsilcilerinin uluslararası fuarlarda ve yabancılarla görüşmelerinde ortaya çıkan ortak görüşün, söz konusu rakamın düşmesi yönünde olduğunu söyledi. Sektörün, taleplerini yetkililere ilettiğini ve hükümet tarafında da böyle bir irade olduğunu kaydeden Yetgin, uygulamanın kısa süre içerisinde hayata geçmesini beklediklerini açıkladı. Geçen yıl yabancılara konut satışından 4.6 milyar dolar gelir elde edildiğini bildiren Yetgin, "Bu yıl zaten yabancıya konut satışında ciddi artış bekliyorduk. Ancak bu değişiklikle birlikte 9-10 milyar dolarlık bandı yakalayabiliriz" dedi.

1 MİLYON DOLAR FAZLA
Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt da 1 milyon dolarlık sınırın çok olduğunu belirterek Türkiye'de konut almak isteyenlerin genelde 100 bin dolar ila 300 bin dolar arasında değere sahip ev aradığını söyledi.Özyurt, ilk çeyrekte önemli bir satış artışı yaşadıklarını, yabancıların bu değişikliği sabırsızlıkla beklediğini ifade ederek, "Normalde geçen yıl yapılan 4.6 milyar dolarlık yabancıya konut satışının bu yıl 7.5 milyar dolar civarında olmasını bekliyorduk. Ancak bu kararla birlikte 10 milyar doları bulabilir" diye konuştu.

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal ise, "Düzenlemeyle 2020 yılına kadar, yıllık 50 bin adet konut satışını yakalayabiliriz" açıklamasında bulundu.

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, beklenen düzenlemenin hem ülke ekonomisi hem de gayrimenkul sektörü için oldukça önemli bir adım olacağını vurguladı. Türkiye'den konut alanların beyaz eşyadan gıdaya, elektronik ürünlerden zücaciyeye kadar birçok satın alma yaptığını hatırlatan İnanç Kabadayı, "Düzenlemenin yapılması halinde ekonomide etkisini hızlı bir şekilde göreceğimizi öngörüyorum" diye konuştu.

Yavuz Karaman / Yeni Asır

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181