Bakan Murat Kurum'dan Antalya'ya müjde!
“Türel’in başarısını devam ettireceğine inanıyorum” Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 100. Yıl’a millet bahçesi, Avni Tolunay ve Fatih mahallelerine tapu, üniversite öğrencilerine yurt, Gazipaşa’ya imar planı, Finike’ye sosyal proje müjdeleri verdi. Kurum, “Başkan Türel’in özverili ve başarılı çalışmalarını devam ettireceğine inanıyorum” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini incelemek üzere Antalya’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i ziyaret etti. Anı defterini imzalayan Bakan Murat Kurum, Büyükşehir Belediyesi’nde Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ve ilçe belediye başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Çalkaya’da mülkiyet sorununu çözdük
Toplantının ardından bir açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şunları söyledi: “Antalya’mız bu sene 11 milyonu aşkın turisti ağırladı ve bu sayede ülke ekonomisine gayri safi milli hasılaya çok büyük katma değeri var. Turizm şehri olmasından yana aynı zamanda sanayi ve istihdam sağlayan tarımla ülkemizi kalkındıran çok önemli bir şehrimiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız, ekibimiz, valimiz gerçekten özveriyle çalışıyorlar, çok teşekkür ediyorum. Antalya’nın problemlerini Ankara nezdinde bire bir takiplerini yapıyorlar. En son Çalkaya’ya ilişkin mülkiyet problemini bize ilettiler. Biz de Çalkaya’daki 50 bin vatandaşımızı ilgilendiren mülkiyet problemini aştık. Ve vatandaşımızın tapularını kendilerine verilmesi suretiyle buradaki mülkiyet problemini çözmüş olduk. Akabinde de burada vatandaşımızın istediği dönüşüm projesi neyse, onların rıza ettiği talep ettiği projenin yapımı için bakanlık olarak her türlü teknik ve mali desteği vereceğimizi bildirmek isterim.”  

100. Yıl müjdesi
Antalya’ya önemli bir müjde veren Bakan Kurum, 100. Yıl’daki mülkiyeti Emlak Konut’a ait 40 bin metrekarelik arsayı Millet Bahçesi yapılmak üzere Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edeceklerini söyledi. Kurum, “Muratpaşa İlçesi’nde bulunan 100. Yıl Spor Alanındaki bu alanı Emlak Konut 1 milyar lira bedelle ihale etmişti. Burayı Antalyalılara kazandırmak üzere bu ihaleden vaz geçerek buranın millet bahçesi yapılması hususunda mülkiyeti tahsisini Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza yapacağız. Lokasyon olarak çok merkezi bir yerdeki bu alanda millet bahçesi yapımını Büyükşehir Belediyemiz gerçekleştirecek. İçinde millet kıraathanelerinin, yürüyüş yollarının, spor alanlarının olduğu bir sosyal kültürel alanı inşallah Antalyamıza kazandırmış olacağız” diye konuştu. 

Avni Tolunay’ın mülkiyet sorunu çözülüyor
Avni Tolunay mahallesindeki mülkiyet problemine de değinen Kurum, “Milli Emlak’la kadastro arasındaki anlaşmazlığı çözmek suretiyle buradaki yaklaşık 5 bin hak sahibinin 2B’den yararlanabilmesinin önünü açıyoruz. Buradaki tescilsiz alanların tescillerinin kadastro müdürlüğümüzce yapılarak 2B üzerinde Milli Emlak Genel Müdürlüğümüzce satışını gerçekleştireceğiz. Böylece 5 bin vatandaşımızın mülkiyet sorununu halletmiş olacağız” dedi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yine aynı şekilde Kaş Patara ve Serik özel çevre koruma bölgeleri alanında yer alan 2B arazilerindeki mülkiyet problemini aynı şekilde aşmak suretiyle 2B’lerin şerhli olarak satışını gerçekleştireceklerini ve burada da 2 bin vatandaşın mülkiyet problemini çözeceklerini dile getirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181