Eyüpsultan'da Pirinççi Mahallesi'nin tapu ve imar sorunu çözüldü!
İnsan odaklı yatırımlarla birçok belediyeye örnek teşkil edecek ödüllü çalışmalara imza atan Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, sorunlara tek tek neşter vurarak çözüme kavuşturuyor.

Eyüpsultan Postasında yer alan habere göre; Başkan Aydın son olarak Pirinççi Mahallesi'nin tapu ve imar sorununun çözüldüğü müjdesini verdi.

PİRİNÇÇİ’DE TAPU VE İMAR SORUNU TARİHE KARIŞIYOR
Pirinççi Mahallesi'nde yaşanan tapu ve imar sorununun çözümü için Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın talimatıyla Belediye Planlama Müdürlüğü bir çalışma başlattı. Bu kapsamda 50 hektarlık bir alan üzerinde başlatılan çalışmalar tamamlanarak 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı oluşturuldu.

29 ADET KURUM VE KURULUŞTAN GÖRÜŞ TOPLANDI
Planlama sürecinde 29 adet kurum ve kuruluştan görüş toplandı. Kurum ve kuruluş görüşleri toplanırken alanın tüm mülkiyet haritası, fotoğraf çalışmaları ile arazi tespiti, vatandaşlar ile irtibat kurularak taleplerin değerlendirilmesi aşamaları ve plan için taslak çalışmaları yapıldı.
Plan kapsamında Ortaokul alanı, İlkokul Alanı, Anaokulu alanı, Camii, Sağlık Tesisi, Halk Eğitim Alanı, Kültürel Tesis, Park ve Yeşil Alan, İdari Hizmet Alanı, Yol ve Altyapı Hizmetleri, Konut ve Ticarethane yapılabilecek alanlar oluşturuldu.

Ayrıca söz konusu 50 hektarlık alanın mülkiyet haritası ve mülkiyet bilgi dökümleri hazırlandı, ayrıntılı jeolojik etüt yaptırıldı. Böylece Pirinççi Mahallesi için kanunlar ve yönetmelikler doğrultusunda diğer kurum ve kuruluşların görüşleri de değerlendirilerek ileriye dönük, kapsamlı, modern bir planlama yapıldı.

Çalışmaların tamamlanması üzerine Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüpsultan Belediye Meclisi’nden geçen Pirinççi Mahallesi'nin planlarını onay için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) göndermek üzere imzaladı. İBB Başkanlığı da bu planları Meclis’te onayladı. Projelerin hayata geçirilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kararı bekleniyor.

ALTYAPI YATIRIMLARI
Pirinççi Mahallesi'nde bugüne kadar İBB paydaşlığında 6,5 km yol genişletme ve asfaltlama çalışması yapıldı. 25 milyon TL'lik bir yatırım hayata geçirildi. Ayrıca Çıngırak Sokak'ta 2 bin 200 metre, Pirinççi-Kemerburgaz Yolu'nda da 489 metre içme suyu şebeke hattı yapıldı.

Pirinççi Mahallesi’ne önümüzdeki günlerde yeni bir cami yapımına başlanacak. Çok fonksiyonlu yeşil alanlar ve parklar oluşturulacak. Alanda basketbol sahası, spor aletleri ve oyun grupları yer alacak.

Eyüpsultan Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181